”Jens Krogh” hænger på

Aalborgskib kæmper stadig om officiel placering i Tall Ships Race

”Jens Krogh” af Aalborg ventes at nå i mål i eftermiddag, tirsdag. Arkivfoto: Claus Søndberg <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

”Jens Krogh” af Aalborg ventes at nå i mål i eftermiddag, tirsdag. Arkivfoto: Claus Søndberg Pressefotograf Claus Søndberg

AALBORG:Mens Aalborgskibet ”LOA” valgte at trække sig fra første kapsejlads i årets Tall Ships Race på grund af voldsomt vejr, sejler andre danske skibe stadig mod mållinjen uden for Tallin i Estland. Blandt dem er ”Jens Krogh” af Aalborg, som stadig kæmper om en officiel placering i klasse B.

- Lige nu ligger ”Jens Krogh” an til en fjerdeplads i deres klasse. Men racet er ikke slut endnu. Hvis vinden holder, kan vi regne med, at de går i mål sidst på eftermiddagen tirsdag, fortalte Nina Schjoldager mandag. Hun er bestyrelsesformand for FDF Aalborg Søkreds, som ejer skibet.

Torsdag forliste det norske skib ”Wyvern”, og et forsøg på at bjærge skibet kostede livet for et besætningsmedlem fra hollandske ”Wylde Swan”.

Umiddelbart efter forliset fik Nina Schjoldager en melding fra skipper Henrik Leth på ”Jens Krogh” via satellit: ”Vi har det godt, ingen tekniske problemer, men vinden er lidt kontrær”.

- Det var fantastisk at høre godt nyt fra skibet i lyset af de dramatiske hændelser, siger Nina Schjoldager.

- Forliset af ”Wyvern” og tabet af et besætningsmedlem fra ”Wylde Swan” har helt sikkert påvirket alle om bord. Det påvirker alle i skudemiljøet og specielt i Norden, hvor vi kender hinanden. Jeg er sikker på, at de har nogle gode snakke om bord. Der bliver taget godt hånd om alt og alle. Vi er glade for at høre, at de har det godt, siger Nina Schjoldager.

Efter passering af mållinjen skal skibene til værtsbyen Helsinki i Finland.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Topchef stopper omgående på stor nordjysk virksomhed
Luk