Jerup

Jerups stemme lagde politikerne ned

Massiv modstand mod salg af Jerup og Nielstrup Plantager gjorde indtryk på politikerne

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Anders Brandt Sørensen og Bjarne Kvist (S) opgave at stå på mål for den lukkede proces om salg af kommunens naturperler i Jerup og Nielstrup. - Vi tog fejl, lød det flere gange undskyldende fra de to socialdemokrater. Foto: Kim Dahl Hansen

JERUP:- I sku’ skamme jer. Jeg er rasende og kan ikke forstå, at I ikke sælger skovene inde i Frederikshavn. Borgmesteren taler om, at vi skal have nye borgere til udkantsdanmark, og så lukker I vores skole og sælger vores skove. Hvordan hænger det sammen?

Sådan lød den første salve fra en af omkring 80 jerup-, Nielstrup- og Øster Holmenborgere, der tirsdag aften deltog i borgermødet i Jerup Forsamlingshus. Og så var tonen ligesom lagt.

Løjtnanter i skudlinjen

Borgmester Birgit Hansen (S) var forhindret i at deltage, og to af de socialdemokratiske løjtnanter, Anders Brandt Sørensen og Bjarne Kvist, var derfor sendt i byen og måtte stille sig op midt i kugleregnen af verbale salver fra vrede og frustrerede borgere fra Jerup, Nielstrup og Øster Holmenområdet.

De vil beholde Jerup og Nielstrup Plantager på kommunale hænder, så offentligheden fortsat har fuld adgang til de rekreative områder, som er lokalbefolkningens hjerteblod.

- Protester gør indtryk

- Det gør naturligvis indtryk, når så mange mennesker er så optaget af en sag. Vi har fået noget at tænke over, og der er intet afgjort endnu, sagde Anders Brandt Sørensen til NORDJYSKE umiddelbart efter mødet.

Han og Bjarne Kvist ”lagde sig fladt ned” og erkendte, at processen har været en fejl.

- Det har vi lært. Det skulle selvfølgelig have været drøftet i fuld åbenhed og med inddragelse af Det Grønne Råd og andre interesseorganisationer, sagde Anders Brandt Sørensen.

Onsdag klokken 12 er sidste frist for bud på de to plantager samt tre andre områder, Hulsig Hede, Tinesvej i Skagen og et område ved Kæret ved Elling Ås udløb, som også er sat til salg.

Afgørelsen om salg eller ej træffes den 20. maj.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.