Jo, mange vil gerne bruge Sct. Mortensgaard

Fra hele Jylland kom folk påskelørdag til ”fremvisning” af det tidligere plejehjem i Ydby

Fra hele Jylland kom der lørdag folk, som er interesserede i det tidligere plejehjem i Ydby. Privatfoto

Fra hele Jylland kom der lørdag folk, som er interesserede i det tidligere plejehjem i Ydby. Privatfoto

YDBY:Inden påske stod Sct. Mortensgaard i Ydby til nedrivning, efter at der ikke var kommet nogen forslag fra lokalsamfundet om brug af det rømmede plejehjem.

Men så skrev formanden for den lokale håndværker- og borgerforening, HP Korsgaard, et opslag på Facebook om en ”gratis ejendom i Ydby”. Opslaget blev på få dage delt næsten 500 gange. Og til en fremvisning af bygningen, som håndværker- og borgerforeningen med kort varsel havde arrangeret, troppede der påskelørdag folk op fra hele Jylland.

Ifølge HP Korsgaard var det repræsentanter for ni forskellige projekter, som alle hver især er seriøse.

- Vi er i den grad positivt overraskede. Nu er vi nødt til at tænke ud af boksen, i stedet for bare at tro på, at det hele nødvendigvis bare går ned ad bakke for en by som Ydby, siger han.

Blandt projekterne er et center for soldater, der er ramt af posttraumatisk stress, en uddannelse for dronepiloter - samt planer om vandrerhjem, konferencecenter og højskole.

Ikke alle har nødvendigvis brug for hele det tidligere plejehjem - eller vil kun bruge det en del af året. Og i forbindelse med fremvisningen blev der skabt kontakter for at afklare mulighederne for samarbejde, fortæller HP Korsgaard.

Kan ikke love at det bliver gratis

Peter Sørensen (DF), formand for Thisted Kommunes social- og sundhedsudvalg, var en af flere kommunalpolitikere, som også deltog i fremvisningen.

Han deler glæden over, at der måske alligevel er en fremtid for plejehjemmet - og at kommunen slipper for at bruge op til 1,5 mio. kr. til at rive bygningen ned.

- Min holdning er, at alt muligt andet end at vælte den vil være at foretrække, siger Peter Sørensen.

At Sct. Mortensgaard vil blive solgt til nul kroner, sådan som HP Korsgaard stillede i udsigt i sit Facebook-opslag - det kan Peter Sørensen ikke love.

- Personligt ser jeg det gerne. Men vi er nødt til at have det juridiske med. I alle tilfælde vil markedsprisen nok ikke være høj, hvis den skal sælges i udbud, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.