Jubilæums-smykke til Gærums kvinder

Guldsmed Kirstine Pepping har designet unika halssmykke i anledning af Gærums 125 år

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

GÆRUM:Guldsmed Kirstine Pepping, der driver firmaet Smük Dekor, guldsmedeværksted på Suderbovej, bor privat i Gærum, og derfor var det oplagt for hende at kreere et smykke i forbindelse med byens 125 års jubilæum, da hun blev opfordret dertil af jubilæumsudvalget.

For Kirstine har det ikke været svært at finde inspiration til smykket. Hun har haft gærumborgerne i tankerne – hun er vild med naturen, og så værdsætter hun sammenholdet i den lille landsby.

Trærod med kraftigt netværk

Det er de værdier, der nu er transformeret over i et spændende halssmykke i oxyderet Sterlingsølv 925 kombineret med en smuk ferskvandsperle og en spinkel kæde.

Smykket er formet som en trærod, der skal symbolisere et kraftigt netværk, familierne og den kultur, der er rodfæstet i Gærum og giver plads til alle. Den fine, tynde kæde er symbol på sammenholdet – og perlen er slet og ret med, fordi Kirstine mener, Gærum bare er en perle.

Mange tanker har været ind over, og det har været lidt af en proces at finde frem til den færdige form. Først var ideen at lave et træ med mange grene. Det fungerede først rigtigt, da Kirstine valgte at lægge træet ned, så kronen i stedet blev til et rodnet.

Glad og stolt

- Jeg er stolt over at få mulighed for at skabe sådan et smykke - det er næsten som at lave en borgmesterkæde, siger Kirstine Pepping, der glæder sig til at vise smykket frem.

Det sker for første gang på Erhvervsmessen i Gærum Selskabslokaler tirsdag den 17. september, hvor lokale erhvervsdrivende er inviteret til at komme og fortælle om deres virksomhed. Kirstine Pepping vil her vise billeder og fortælle om hele processen, der ligger bag fremstillingen af Gærum-smykket.

Kirstine har allerede modtaget de første bestillinger, og fortæller, at ikke to smykker bliver ens, bl.a. fordi naturperlerne er af forskellig størrelse. Så der er altså tale om et unikasmykke, som nu er til salg og introduceres til jubilæumspris i hele jubilæumsuge fra 14. til 21. september.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.