Julegaver tøffer snart til Letland

Metodistkirken sender legetøj, tøj og fødevarer

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Lørdag den 16. november er der mulighed for at aflevere julegaver i Frederikshavn Metodistkirke. Gaverne sendes videre til Letland.

Legetøj, nyt men også gerne pænt brugt, for eksempel musik-cd’er eller cd-spil, der ikke bruges me­re, børnetøj, der ligeledes er nyt eller pænt brugt, gør stor lykke som julegaver til børn i Let­land.

- Vi anbefaler, at julegaverne har en værdi af maksimalt 50 kroner, som er et større beløb i Letland. Hellere at to børn bliver glade end et barn, siger Elsebeth Rasmussen og Anni Pedersen fra missionsgruppen i Frederikshavn Metodistkirke.

Sidste år sendte gruppen flere end 200 julegaver og fødevarer. Sukker og pulverkaffe, mel og ris, kon­ser­­­ves og julegodter gør julen til en glad oplevelse i de lettiske hjem. Kon­tan­te beløb er og­så velkomne. Pengene vil der blive indkøbt fødevarer for. Transporten i last­vogns­­traileren sponso­reres fra anden side.

Den økonomiske situation i Letland er meget strengere end her i Danmark, idet den sociale støtte er langt ringere. Forskellen på rig og fattig er langt mere udtalt i Let­land. Pensio­ni­ster, der ikke har kunnet spare op, må leve på et minimum, vi ikke kender i Danmark.

- Frederikshavn Metodistkirke har i en årrække op til jul sendt om­kring 400 kasser pænt brugt tøj og fødevarer, som fordeles til naboer og kontakter til Meto­dist­kir­ker­ne i Let­­land, fortæller Elsebeth og Anni.

Pænt brugte barnevogne og babyudstyr sættes der stor pris på. Metodistkirken i Letland driver ”Hope Center” for teenagere, hvor unge mød­re får støtte under graviditeten og i den første tid efter fødslen. Nogle bor på cen­teret i en periode. Glæden over at kunne hjælpe andre og høre om hvad det betyder for dem, er den dri­ven­de ­kraft i missionsgruppen. Omkring 15 personer fra kirkens netværk her er involveret i det prakti­ske arbejde.

Julegaverne kan som nævnt afleveres lørdag den 16. november mellem kl. 10 og 13 i Frederikshavn Metodistkirke på Sønderjyllands Allé 1. Her kan man over en kop kaffe eller en sodavand få nærmere information om livet i Letland. Elsebeth Rasmussen på 25 73 99 79 og Anni Pedersen på 51 76 23 15 besvarer gerne eventuelle spørgsmål.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden