Julekalender filmes i Aalborg

Optagelserne begynder i starten af det nye år, og resultatet kan ses på TV 2 i december

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Mange håbefulde talenter var tidligere på året til casting på julekalenderen. Til januar går det løs. Arkivfoto: Michael Koch

AALBORG:Handlingen kan ikke røbes, men nu er det helt sikkert, at Aalborg bliver en del af optagelserne til TV 2’s julekalender i 2013.

Økonomisk satsning

Den Vestdanske Filmpulje har givet to millioner kroner til at optage en tv-julekalender i Aalborg og Nordjylland. Optagelserne går i gang sidst i januar med Deluca Film i Viby som ansvarlig for produktionen. Tv-kalenderen sendes på TV 2 i december 2013.

Aalborg Kommune er kun lige meldt ind i Den Vestdanske Filmpulje, men byen får allerede nu udbytte af den økonomiske satsning.

For at komme i betragtning til optagelserne har kommunen meldt sig ind i filmpuljen. Det koster årligt 600.000 kr. Derudover har kommunen lovet at støtte optagelserne med 600.000 kr.

Forventer det smitter af

- Julekalenderen er en rigtig fin start, men vi er også gået med i filmpuljen for at kunne gavne de lokale filmvirksomheder, der er dygtige til filmproduktion, lys, visuelle effekter, animation og spiludvikling. Jeg forventer, det vil smitte af på kulturlivet, når det lokale filmmiljø får bedre muligheder for at vise, hvad de kan, siger kulturrådmand Anne-Dorte Krog (UP).

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden