Julekoncert nr. 50

Sang og musik i Torslev Kirke

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Efter koncerten var der kransekage og champagne til alle. Privatfoto

TORSLEV:Der var godt fyldt op i Torslev Kirke, trods det ubehagelige vinterføre, da menighedsrådet holdt julekoncert nummer 50 i rækken. Og det endda med initiativtageren fra dengang, Ida Larsen, i en central rolle som korleder og sanger i aftenens program.

Hanbokoret, som hun leder, har eksisteret i 40 år og medvirkede også, lige som kirkens eget kor og organisterne Christian Vestergaard og Henrik Leding Skøtt.

Desuden stillede Kirkeblæserne op, fem mand høj, med vellydende messinginstrumenter, og koret Café Latte, som er en flok yngre kvinder, der er rundet af af Hanbokoret, men som ikke kan få øveaftenerne til at gå op med børn og familieliv.

- Vi øver, når vi har tid, forklarer Ida Larsen.

Hun er forresten også med i en sangkvartet, som gav det firestemmige nummer Jul.

- Det er også en ældgammel historie, som vi tog op igen og supplerede med hjælp udefra i dagens anledning, forklarer hun.

Den megen musikalitet omkring Torslev og Skovsgård begyndte i 1960’erne på Skovsgårdskolen, da Ida Larsen og nu afdøde Jens Axelsen begge blev ansat som lærere. Jens Axelsens enke, Edith, der nu bor i Pandrup, havde også taget turen til Torslev for at medvirke i 50-års jubilæet.

- Det var dejligt at så mange trodsede vejret og mødte op, og det var rigtig hyggeligt med kransekage og champagne bagefter, lyder det fra Ida Larsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.