Dorf

Julestemning i Dorf

Masser af julebag blev serveret og nydt på Dorf Møllegård

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Gunnar Jungersen med en plade nybagte og velsmagende jødekager.Foto: Bente Poder

DORF:Der var julestemning og hygge som i de gode gamle dage, og omkring 300 gæster nød søndagens kedelige novembervejr indenfor på Dorf Møllegaard, hvor Museerne i Brønderslev Kommune stod for en bagedag i julelampens skær.

30 frivillige medhjælpere sørgede for julebag og andre lækkerier for de mange gæster, der også kunne se et pyntet juletræ anno 1930 med masser af fehår.
Blandt medhjælperne var også Jane Nielsen med passende forklæde som klejnekoger.
- Min mor voksede op på Dorf Møllegård, så som barnebarn på stedet har jeg altid haft stor tilknytning til området, fortæller Jane Nielsen, der også er med i museumsledelsen.
I kælderen under stuehuset var en håndfuld bagere i stand til at fremtrylle lækre jødekager, ligesom der blev bagt juleboller og svenske Luciabrød.

Juleklip og dekorationer

Der var også mulighed for at få øvet talentet for at lave juleklip eller dekorationer, og selv en lystig gårdnisse, der kunne fortælle julehistorier, dukkede op på Dorf Møllegård, som siden 1997 har fungeret som museum.

Museumsleder Anne Dorthe Holm fortalte gæsterne om gårdens historie, og om jul på landet omkring 1930.
- Vi er forvænte med mange gæster, og samtidig er vi så heldige at have omkring 80 hjælpere til arbejdet på Dorf Mølle, så der er stor opbakning fra lokalområdet.
Stedets vindmølle fra 1887 er netop blevet renoveret og er fuld funktionsdygtig, og næste skridt er også at få renoveret den gamle vandmølle.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.