Retspleje

Jurastuderende skal i kamp

Fire unge nordjyder er udtaget til stor juridisk konkurrence i Wien

De fire jurastuderende Joen Sode, Jacob Mark, Kristina Jakobsen og Mads Andersen (stående), skal - i mere end en forstand - være godt klædt på til den store jurakonkurrence, der finder sted i Wien næste forår.

De fire jurastuderende Joen Sode, Jacob Mark, Kristina Jakobsen og Mads Andersen (stående), skal - i mere end en forstand - være godt klædt på til den store jurakonkurrence, der finder sted i Wien næste forår.

NORDJYLLAND:Fire jurastuderende fra 9. semester på Aalborg Universitet skal næste forår deltage i en stor, international juridisk proceskonkurrence i Wien. De fire studerende, der alle er nordjyder, går i gang med forberedelserne efter sommerferien.

- Det kræver stor fordybelse og megen forberedelse - også mere, end vi før har prøvet, siger en af deltagerne, Joen Sode.
Konkurrencen er opkaldt efter en anerkendt hollandsk professor i handelsret, Willem C. Vis. De studerende skal vise, hvor godt de er inde i de juridiske spidsfindigheder inden for international køberet.

Konstrueret case

Den konstruerede case kan tage udgangspunkt i en tvist mellem to erhvervsdrivende fra forskellige lande, der er raget uklar i forbindelse med en handelsaftale. Det kunne for eksempel være inden for handel med software eller komponenter til skibe.
- Det er så vores opgave at opridse relevante påstande og gennemføre både forsvarers og anklagers procedurer foran et panel af internationale dommere, advokater og professorer, fortæller en anden deltager, Jacob Mark.
Konkurrencen foregår inden for rammerne af den private domstol, Voldgiftsretten, og kræver, at de studerende sætter sig ind i det internationale regelsæt.

Handicap at være dansk

Udover en skriftlig udredning skal deltagerne ved konkurrencen i Wien sidst i marts gennemføre den mundtlige procedure. Alt foregår på engelsk.

- Det bliver helt klart den største udfordring, fordi vi er oppe imod studerende fra f.eks. Harvard University, som naturligt har en fordel med engelsk som modersmål, siger Kristina Jakobsen.
Vis Moot afvikles til foråret for 20. gang. Studerende fra det relativt nye jurafakultet på AAU har deltaget to gange tidligere og opnåede sidste år at blande sig i den bedste tredjedel.
Deltagelse i konkurrencen er et egentligt valgfag på studiet, som kun de fire er udvalgt til på næste semester.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.