Jurister skal se på salg af plejehjem

Salg af Nors Ældrecenter til Thisted Bolig for en krone skal tjekkes af jurister

Politikerne i social- og sundhedsudvalget vil have jurister til at se på om Nors Ældrecenter kan sælges til Thisted Bolig. Foto: Peter Mørk <i>Foto: Peter Mørk</i>

Politikerne i social- og sundhedsudvalget vil have jurister til at se på om Nors Ældrecenter kan sælges til Thisted Bolig. Foto: Peter Mørk Foto: Peter Mørk

NORS:Thisted Kommune vil have lavet en juridisk vurdering af, om Nors Ældrecenter kan sælges til Thisted Bolig og på hvilke betingelser.

Det besluttede politikerne i social- og sundhedsudvalget, som på deres møde forleden blev præsenteret for et udspil fra Thisted Bolig, som tilbyder at købe ældrecentret for en krone for at indrette seniorboliger i bygningen.

Boligselskabet vil købe bygningen uden gæld, men lover til gengæld at lægge penge fra, så bygningerne kan nedrives, hvis det viser sig, at der efter fem år ikke er beboere nok til at få økonomien til at hænge sammen.

- Det er et godt projekt, men vi skal være helt sikre på, om vi har lov til at sælge bygningen til dem på de betingelser, eller om den skal i udbud, siger udvalgsformand Peter Sørensen (DF).

Personligt vil han gerne have undersøgt, om der ved salg af lukkede ældrecentre kan lægges en klausul ind, hvor den ny ejer forpligtes til at stille en bankgaranti for en mulig nedrivning.

- Så har kommunen sikkerhed for, at der ikke kommer til at stå en forfalden bygning, mener han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden