Jurister skal vurdere voldsom arbejdsulykke

Arbejdstilsynet er kommet med en foreløbig afgørelse uden handlepligt, da nedrivningsfirma i Vrå har ændret arbejdsgangen, der førte til ulykken

Jens Hukiær
Nedbrydningsarbejdet har stået på et stykke tid. Arkivfoto: Bente Poder
Arbejdsulykke 14. marts 2018 06:19 - Opdateret 14. marts 2018 07:47

VRÅ: En afgørelse uden handlepligt...

Sådan lyder det fra Arbejdstilsynet, efter at tilsynsførende har besigtiget ulykkestedet, hvor en 24-årig mand fra Letland mandag eftermiddag kom alvorligt til skade i forbindelse med en faldulykke.

Den 24-årige arbejdede med nedbrydning på den gamle slagterigrund i Voldgade i Vrå.

Her var han Ifølge politiet i gang med nedrivningsarbejde, hvor såkaldte betonkassetter skulle fjernes. Men pludselig faldt han 8-10 meter ned på et betongulv.

- Normalt ville Arbejdstilsynet give et påbud om, at arbejdet ikke måtte genoptages, før det kunne gøres på sikkerhedsmæssig forsvarlig vis. Men nedrivningsfirmaet har selv taget hånd om situationen og benytter nu en metode til fjernelse af betonkassetterne, som er sikkerhedsmæssigt forsvarlig. Derfor kommer vi med afgørelsen uden handlepligt, da firmaet allerede har handlet, lyder forklaringen fra Arbejdstilsynet.

Men sagen er dog overgivet til Arbejdstilsynets jurister, der så skal tage stilling til, om der skal rejses en sag mod nedbrydningsfirmaet, som den 24-årige lette arbejdede for.

Selve årsagen til arbejdsulykken er fortsat ikke præciseret fra Arbejdstilsynets side.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...