Pengeinstitut

Jutlander Bank fortsætter hvor den slap

Solidt overskud i årets første tre måneder

Jutlander Bank kom godt ud af 2017 - og fortsætter de gode takter i 2018. Arkivfoto: Michael Bygballe

Jutlander Bank kom godt ud af 2017 - og fortsætter de gode takter i 2018. Arkivfoto: Michael Bygballe

NORDJYLLAND:Jutlander Bank kom ud af 2017 med et flot resultat, og første kvartal 2018 lægger sig i kølvandet på udviklingen sidste år.

Banken kom ud af første kvartal 2018 med et resultat før skat på 87 millioner kroner, hvilket er 7 millioner kroner bedre end samme kvartal året før.

Ser man på resultatet efter skat var der et overskud på 78 millioner kroner - det er 13 millioner bedre end sidste år. Resultatet betegner banken selv som "meget tilfredsstillende".

Medvirkende til den positive udvikling er en stor udlånsfremgang. Bankens egne udlån er steget med 12,3 procent, og værdien af de lån, som banken formidler til sine kunder for realkreditinstitutterne Totalkredit og DLR, er steget med 13,1 procent siden første kvartal 2017.

- Det er alt sammen udtryk for stigende aktivitet i de områder, hvor vi er til stede, hvilket er glædeligt både for vores kunder og for de lokale samfund. Og for banken, for når vi ekspederer flere lån, stiger vores indtjening logisk nok også, siger Jutlander Banks ordførende direktør, Per Sønderup i en pressemeddelelse.

Bankens netto rente- og gebyrindtægter er således steget med 4,9 procent fra første kvartal 2017 til første kvartal 2018.

3000 nye kunder er kommet til i årets første 3 måneder, og ikke kun i bankens nyeste afdelinger i København, Vejle og Fredericia, men fordelt ud over alle bankens 31 afdelinger.

- Konjunkturerne er med os lige nu, indrømmet, men udviklingen på nedskrivningskontoen er sandelig også udtryk for godt kredithåndværk, og når vi vokser så meget på udlån, som vi gør, og når vi får så mange nye kunder, som vi gør, så skyldes det, at vi har en strategi, der virker, mener Per Sønderup. jl

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst