Kaas-pige fik 2. plads

I konkurrencen Årets Nordjyske Naturtalent blev Kathrine Børgesson nummer 2 i biologikategorien

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

KAAS:Kathrine Børgesson fra Kaas fik en andenplads i Biologikategorien, da årets nordjyske naturtalenter blev fundet

1000 kroner fra Sparekassen Vendsyssel, en gavekurv og masser af rosende ord blev det til for Kathrine Børgesson fra Kaas, da vinderne af Aalborg Universitets konkurrence Nordjysk Naturtalent blev hædret i Sparekassen Vendsyssels lokaler i det gamle posthus i Algade i Aalborg. Hun havde skrevet studieretningsprojekt (SRP) på Nørresundby Gymnasium om såkaldt metabolic engineering og havde lavet så godt et projekt, at gymnasiet indsendte projektet til konkurrencen i biologikategorien, og her rakte anstrengelser til en andenplads for Kathrine Børgesson, der går i 3.Y. på Nørresundby Gymnasium.

- Naturvidenskab interesserer mig, for det er ofte inden for naturvidenskaben, at verdens store udfordringer ligger, og dem vil jeg gerne være med til at løse, siger Kathrine Børgesson, der vil læse bioteknologi på enten DTU eller Aalborg Universitet, men ikke lige efter studentereksamen.

- Jeg tager et sabbatår. Først vil jeg arbejde og få tjent nogle penge, og så skal jeg til Ecuador, Galapagos, Bolivia og Peru med to gode venner, og så er jeg klar til studierne i 2016 – hvis jeg altså ikke bliver helt bidt af at rejse, griner Kathrine Børgesson.

Konkurrencen Nordjysk Naturtalent, som afholdes af Aalborg Universitet og sponsoreres af Sparekassen Vendsyssel, har til formål at øge nordjyske gymnasieelevers interesse for de naturvidenskabelige fag. Ganske vist vælger flere og flere nordjyske unge at studere inden for det naturvidenskabelige område, men erhvervslivet forventes at få behov for endnu mere veluddannet arbejdskraft inden for området i fremtiden, og derfor arrangerer Aalborg Universitet konkurrencen for at øge interessen for de naturvidenskabelige fag.

I konkurrencen præmieres to opgaver inden for hver af fire kategorier: matematik, kemi, fysik og biologi. Forfatteren bag den bedste af samtlige indsendte opgaver udnævnes til årets Nordjyske Naturtalent. I år gik titlen og i alt 5000 kroner til Mathilde Thrysøe Jespersen fra Aalborg Katedralskole. Hun havde i biologikategorien skrevet opgave om sult med udgangspunktpunkt i Knut Hamsuns roman Sult, og det er lykkedes for hende at gøre emnet meget levende og vedkommende på en sådan måde, at man bliver interesseret i både at læse mere af romanforlægget men også endda mere vigtigt - man får lyst til at vide mere om både de fysiologiske og psykiske ændringer, som sult medfører.

62 gymnasieelever fra nordjyske gymnasier deltog i årets Nordjysk Naturtalent-konkurrence.AA

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
23-årig skyldig i at have dræbt 27-årig efter bytur - kammerat frifundet
Luk