Ålbæk

Kæmpe satsning: Byen skal være juleby

En stor julesatsning skal give handelslivet vind i sejlene. Arkivfoto: Henrik Louis Simonsen

En stor julesatsning skal give handelslivet vind i sejlene. Arkivfoto: Henrik Louis Simonsen

ÅLBÆK:Ålbæk skal nu markedsføres som den nordligste og hyggeligste juleby i Danmark.

Til den store satsning skal der indsamles et sted mellem 800.000 og 900.000 kroner, som blandt skal bruges på at opføre en stor julemarkedsplads foran Ålbæk gl. Kro.

Til lejligheden bliver der bygget over 10 hytter med specielt lys, fast gulv og opvarmning. Og i hytterne skal der for eksempel være kunsthåndværk, lokale egnsretter, varme- og kolde drikke, musik og meget mere.

Desuden skal der laves lyssætninger og levende ild i hele Ålbæk samtidig med, at butikkerne har udvidede åbningstider.

- Indtil videre er der indsamlet cirka 450.000 kroner fra lokale erhvervsdrivende. Resten skal komme fra fonde og fra Frederikshavn Kommune. Blandt andet har vi ansat en projektkoordinator, som skal hjælpe os, siger Peter Nielsen, der er formand for Ålbæk Handels- og Håndværkerforening.

I forhold til Ålbæks størrelse er det en stor investering, men Peter Nielsen fastslår, at byen er nødt til at gøre noget her og nu.

- I de senere år har vi mærket en afmatning i november og december, hvilket også kan mærkes i for eksempel Skagen. Julehandlen er ganske enkelt forsvundet andre steder hen, og det var meget markant i 2017, fortæller Peter Nielsen.

Dele af handelslivet kan man andre ord ikke overleve, hvis kun der er gæster og turister i byen halvdelen af året, og derfor skal der investeres.

Julesatsningen har fået overskriften "Smagen af Jul i Lysets Landsby", og håbet er, at projektet får premiere allerede til den førstkommende jul.

Økonomiudvalget bevilgede onsdag 125.000 kr. til Ålbæks julesatsning.

Borgmester Birgit Hansen (S) kalder projektet "et mønstereksempel":

- En gruppe aktive borgere får en idé. De lægger selv en masse kræfter i det, samler selv en del penge ind og kommer så og beder kommunen om lidt til sidst, siger Birgit Hansen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.