Kaffe Fair fortsætter i Hammer Bakker

Efter et projektforsøg på to år har kommunen besluttet at lave fast aftale med Kaffe Fairs socialøkonomiske kantine i Hammer Bakker

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Ind til for nylig var Kaffe Fairs drift af ældre- og handicapforvaltningens kantine i Hammer Bakker et toårigt projekt. Men nu har Aalborg Kommune besluttet at lave en fast aftale med Kaffe Fair om driften af kantinen.

- Vi er ikke længere et projekt. Det har vi faktisk aldrig rigtig været. Det er en arbejdsplads, fortæller leder af Kaffe Fair i Hammer Bakker, Marina Nothlev.

Sammen med to andre ledere og 10 skånejobbere har hun drevet kantinen til succesen. For det er en succes, understreger hun og peger på, at det ikke kun handler om at have en veldrevet kantine, der giver overskud. Det handler også om de mennesker, der har fået en chance for at vise, hvad de i virkeligheden kan.

Lars Kolind Nielsen og Rikke Kaasgaard er to af de 10 ansatte skånejobbere, der har fået mulighed for at arbejde i kantinen. Og for dem begge har det betydet en stor forskel.

Lars Kolind Nielsen har altid haft job mellem de perioder, hvor han har haft det svært.

- Hvis jeg ikke havde været her, havde jeg nok lavet noget andet, funderer han.

Men jobbet her er alligevel det bedste, han har haft, understreger Lars Kolind Nielsen.

- Jeg har ikke så meget familie og har heller ikke selv fået min egen. Så jeg samler på bekendtskaber - og det har jeg her, fortæller Lars Kolind Nielsen, der ikke mindst oplever, at folk mangler ham, når han ikke er der.

Og så er der noget at stå op til hver dag - noget, man ved, at man er god til og ser frem til, påpeger han med et lille smil.

Rikke Kaasgaard har været gennem mange jobpraktikker uden helt at finde det helt rette. Men her hos Kaffe Fair føles det som, at hun har fundet sin rette plads - præcis som Lars Kolind Nielsen.

- Det her er ikke bare et sted, hvor vi skal opbevares, fortæller Rikke Kaasgaard, der elsker sit job over alt andet og hver arbejdsdag cykler 15 kilometer ud og hjem.

- Jeg synes, at det, at være en del af et fællesskab, hvor der er nogen, der siger godmorgen - det er helt fantastisk, fortæller Rikke Kaasgaard, der også er gået væsentligt op i tid, siden hun startede for Kaffe Fair for to år siden, da organisationen rykkede ind i kantinen i Ældre- og Handicapforvaltningen i Hammer Bakker.

Både Rikke Kaasgaard og Lars Kolind Nielsen har oplevet psykiske udfordringer i deres liv. På andre arbejdspladser har det været let at pege ud, hvad man ikke er god til. Men her i kantinen har de og andre medarbejdere fundet deres styrker, uanset om de har psykiske udfordringer, er udviklingshæmmede, autister eller har helt andre handicaps. For selvom man har udfordringer, er der stadig mange ting, man kan være god til, lyder konklusionen fra Marina Nothlev.

- Jeg husker ikke særlig godt og min kollega læser ikke så godt, men hun har en næsten fotografisk hukommelse. Så læser jeg og vi hjælper hinanden, fortæller Rikke Kaasgaard med et smil.

Og netop det at hjælpe er helt særligt for gruppen, mener Marina Nothlev, der peger på, at medarbejderne i kantinen er fantastiske til at tage imod nye kolleger.

- Der er en helt særlig rummelighed, som man nok med stor succes kunne eksportere til andre arbejdspladser, konkluderer Marina Nothlev.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.