Kaffe kan redde dig fra diabetes

Ny undersøgelse viser et fald i risiko for sukkersyge på 25 procent ved at drikke tre-fire kopper kaffe dagligt

Arkivfoto

Arkivfoto

DANMARK:Hvis du er en af dem, der har lidt dårligt samvittighed over, at du drikker flere kopper kaffe dagligt, så er der nu godt nyt.

En helt ny undersøgelse viser nemlig, at risikoen for den såkaldte gammelmands sukkersyge falder med helt op til 25 procent ved moderat indtagelse af kaffe dagligt. Det skriver alive.dk.

Resultaterne er publiceret af Institute for Scientific Information on Coffee.

To kopper gav effekt

Den største positive effekt viser sig ifølge resultaterne fra undersøgelsen, når du drikker omkring tre-fire kopper kaffe på en dag, skriver Prevention.com.

Bare to daglige kopper af den sorte drik, giver dog også en effekt, og risikoen for at få type 2 diabetes mindskes med omkring syv-otte procent pr kop kaffe.

Forskerne mener ifølge alive.dk, at den positive virkning stammer fra klorogensyre, som har vist sig at kunne forsinke optagelsen af glukose i kroppen.

Flere kopper - mere effekt

Siamak Bidel, læge og professor ved University of Helsinki, forklarer, at effekten på type 2-diabetes naturligvis også blev forstærket af en sund livsstil.

Men et større indtag af kaffe gav en bedre effekt af den sunde livsstil.

- Det virker så let. Men det er svært at tro på, at noget så simpelt som at drikke kaffe og at have en god og sund livsstil kan forebygge diabetes senere i livet, siger Siamak Bidel ifølge alive.dk

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.