Kamp om forældremyndighed førte til drab

- Det er en meget tragisk sag

Arkivfoto

Arkivfoto

AALBORG:- Det er en meget tragisk sag.

Forsvarsadvokat Uffe Bro havde kun få kommentarer til onsdagens grundlovsforhør ved Retten i Aalborg. Her fik hans klient, den 35-årige mor, der er sigtet for manddrab på sin 4-årige søn, mulighed for at afgive sin forklaring til en dommer.

Forsvarsadvokaten forklarer, at det muligvis er en lang, sej kamp om forældremyndigheden, der drev den 35-årige kvinde så langt ud:

- Hun har ikke synes, at hun kunne komme videre i livet med hende og drengen, efter det pres, hun har været under de seneste fire år, hvor der har været uenighed om forældremyndigheden og samkvemsret. Det fik det til at slå klik, og derfor begik hun det her drab, hvor hun efterfølgende ville have begået selvmord, siger Uffe Bro.

Forsvarer: - Hun er i chok

Den 35-årige mødte op i retten med forgrædte øjne og kunne ikke holde tårerne tilbage, da sigtelsen blev læst op.

- Hun har det selvfølgelig meget skidt. Hun er delvist i chok og er selvfølgelig dybt ulykkelig over det, der er sket. Hun har efter min bedste overbevisning ikke vidst, hvad hun gjorde, da hun gjorde det, siger forsvarsadvokat Uffe Bro.

Grundlovsforhøret blev holdt bag lukkede døre, så sagens nærmere detaljer ikke er offentlige.

- Hun er i en stresset situation, og det er vigtigt for hende og for retssikkerheden, at hun kunne få lejlighed til at afgive en ordentlig og rolig forklaring. Jeg skønnede, at det ville være meget svært for hende at gøre med journalisterne siddende lige bag ved, forklarer Uffe Bro.

Varetægtsfængslet i fire uger

Dommerens afgørelse om varetægtsfængsling i fire uger i surrogat på Retspsykiatrisk afdelingen var helt regelret, mener forsvareren:

- Det er en korrekt afgørelse. Når der foreligger en drabssag, kan vi ikke komme uden om varetægtsfængsling. Det kræver retshåndhævelsen ganske simpelt.