Kampen om tårnet

Minister bliver nu inddraget i strid om udsigtstårn

Kulturstyrelsen vil have dette tårn fjernet. Kommunen vil gerne beholde det. Arkivfoto: Bente Poder

Kulturstyrelsen vil have dette tårn fjernet. Kommunen vil gerne beholde det. Arkivfoto: Bente Poder

HALLUND:Lang tids uenighed om et udsigtstårn i Hulknøse Plantage er nu havnet på bordet hos kulturminister Marianne Jelved (R).

- Det er jo helt vildt, at embedsmænd i en styrelse i København beslutter at fjerne tårnet, når kommunen og de lokale borgere gerne vil beholde det. Derfor har jeg nu fået vores kulturordfører Michael Astrup Jensen til at stille spørgsmål til ministeren, forklarer Anders Broholm (V), folketingskandidat og byrådsmedlem i Frederikshavn Kommune.

Kampen står mellem Kulturstyrelsen på den ene side og Brønderslev Kommune samt lokale borger på den anden side.

Kulturstyrelsen har, efter at have studeret nogle gamle luftfotos, krævet udsigtstårnet fjernet, da det står på toppen af en gravhøj. Kommune og Hallund Borgerforening vil gerne beholde udsigtstårnet, da det har stået der længe og er et yndet udflugtsmål for lokale borgere.

- Kommunerne skal have friere rammer til at træffe den slags beslutninger selv efter at have rådført sig med eksperterne, siger Anders Broholm og afviser, at øget lokal indflydelse vil medføre store forskelle fra kommune til kommune.

- Jeg er helt overbevist om, at alle kommuner er meget optaget af at beskytte vores fælles historie og kulturarv, mener Anders Broholm og håber på et positivt svar fra ministeren.

- Sagen er jo helt ude af proportioner. Jeg håber virkelig ministeren synes det samme og giver dispensation til Brønderslev Kommune, så vi kan få stoppet københavneriet, siger Anders Broholm.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden