Kan du hjælpe Hans Gregersen?

Forfatter søger kilder til historier fra besættelsen i Sæby

Foto: Kim Dahl Hansen

Foto: Kim Dahl Hansen

SÆBY:Forfatteren Hans Gregersen, Sæby, arbejder i øjeblikket på en bog, der skal fortælle den samlede historie om Sæby under besættelsen 1940-45.

Et stort emne i fortællingen bliver den illegale flugtrute, der med Sæby Havn som udgangspunkt sejlede modstandsfolk, nedskudte allierede flyvere og andre på flugt til Sverige.

Andre kapitler vil fortælle om den besværlige dagligdag, urolighederne i august 1943, retsopgøret efter krigen og den store lejr med tyske flygtninge, som frem til 1948 var placeret ved Frederikshavnsvej.

En vigtig kilde til beretningen er de lokale aviser, ikke mindst Vendsyssel Tidende. Hertil kommer de oplysninger, som Hans Gregersen tidligere har indsamlet fra dem, der var involveret i flugtruten.

Men måske er der andre, som ligger inde med beretninger, historier eller fotos fra dengang, eller som selv husker noget fra besættelsesårene i Sæby. Skulle det være tilfældet, vil Hans Gregersen gerne høre fra vedkommende. Han kan kontaktes på tlf 98462305 eller hansgregersen12@gmail.com.

Hans Gregersen har tidligere behandlet besættelsestiden i bogform. Det gælder bl.a. de meget læste ’Flugtruten fra Sæby til Sverige’ (1999) og ’Fæstning Frederikshavn’ (2012).

Den nye bog om Sæby under den tyske besættelse 1940-45 forventes at udkomme den 9. april 2015, altså på 75 årsdagen for den tyske besættelse af Danmark.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.