Danmark

Kan høj musik i dine høretelefoner være farligt?

Har du susen for ørerne? Så kan det være de første tegn på, at du har hørt for høj musik i dine høretelefoner

Arkivfoto: Torben Hansen

Arkivfoto: Torben Hansen

DANMARK:Det er desværre sådan, at du ikke får nogen advarselssignaler, inden du får tinnitus, sådan at du kan bremse den, fortæller Therese Ovesen, der er professor, overlæge og dr.med. på øre-næse-hals-kirurgisk afdeling på Aarhus Universitetshospital.

- Enten har du tinnitus, eller også har du ikke, siger hun og fortæller, at disponeringen for at få tinnitus formentlig er arvelig. Desværre kan man ikke sige, hvem der skal passe særligt på.

- Men dér, hvor du skal være opmærksom, er, hvis du, efter at have været til f.eks. en koncert eller har lyttet til musik i høretelefoner, har den der hyletone eller summen i ørerne. For det er en advarsel om, at der er sket forbigående skade på øret, siger hun og påpeger, at gentagne forbigående skader en dag kan gå hen og blive permanente. Problemet er bare, at man ikke ved, hvornår.

10 grunde til, at du skal elske dit fedt

- Sansecellerne i øret kan sætte en bremse op, der gør, at du kun får kortvarig summen eller hyletone, men processen kan ikke gentages igen og igen, så der er kvote, og når den er nået, er skaden permanent, siger hun og råder derfor til, at du forsøger at undgå eller beskytte dig i de situationer, der tidligere har givet en susen og hylen for øret.

- Har man oplevet forbigående skade på øret efter f.eks. en koncert, vil jeg råde til, at man bruger ørepropper næste gang, siger hun og fortæller, at hun selv er holdt op med at høre musik på sin iPod, når hun løber.

- Jeg elsker at høre høj musik, når jeg løber, men jeg oplevede, at jeg havde susen for ørerne bagefter, så nu er jeg holdt op. Og ja, det er kedeligt, men man vænner sig til det, trøster hun.

Det sker der i kroppen, når du spiser fastfood

Sådan forbrænder du over 500 kalorier

Forbrænd over 500 kalorier i timen med disse effektive og sjove træningsformer

Her er fem fejl kvinder begår, når de vil være sunde

5 fejl kvinder begår, når de vil være sunde

Artiklen er bragt i samarbejde med Alt for Damerne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst