Kaotisk hverdag mens børnehaver samles

Forældrepar mener, deres børn unødigt skal flyttes rundt

Der er en lige nu byggeplads mellem Spiren, som man lige kan ane til venstre i billedet og så Kingo midt på billedet. Løsningen er blevet at samle de små børn i Kingo og de store i pavilloner ved Højene Skole. Foto: Bente Poder <i>Bente Poder</i>

Der er en lige nu byggeplads mellem Spiren, som man lige kan ane til venstre i billedet og så Kingo midt på billedet. Løsningen er blevet at samle de små børn i Kingo og de store i pavilloner ved Højene Skole. Foto: Bente Poder Bente Poder

HJØRRING:- Vi føler os overrumplet og forbigået i den her proces, lyder det frustreret fra Rasmus Bang Carlsen, der er far til to børn i daginstitutionen Spiren i Hjørring.

Spiren er for tiden ved at blive bygget sammen med naboinstitutionen Kingo.

En proces, der ventes afsluttet til september, men allerede om godt tre uger skal børnene flyttes i midlertidige bygninger, når der skal rives vægge ned ind til Spiren. De ældste børn fra de to institutioner skal samles i pavilloner ved Højene Skole, mens de små børn skal samles i Kingo.

Børn stresses

Det er utilfredsstillende, at børnene skal stresses dobbelt af nye midlertidige omgivelser, nye voksne og børnegrupper, mener Rasmus Bang Carlsen.

- Vores børn bliver taget som gidsler i den her sag. Jeg kan ikke se, at der er nogle pædagogiske grunde til det her, siger Rasmus Bang Carlsen, som også skal køre to steder hen for at aflevere sine børn i børnehave.

Forældrene er inviteret til møde på torsdag og det var først da indkaldelsen kom, at det gik op for forældrene, at deres børn skulle flyttes inden sommerferien.

- Det er ikke mere end fjorten dage siden, at min kone fik at vide af lederen, at barakkerne kun skulle bruges som aflastning, bemærker faren.

Forståelse hos leder

Områdeleder Evy Borup kan godt forstå, at forældrene er forvirret. Det er nemlig hende, der for nylig har truffet beslutningen om, at børnene skal deles op, da lederen af børnehaven blev sygemeldt midt i processen.

- Jeg synes det var forstyrrende for børnene, at de alle skulle samles i Kingo om morgenen og desuden er der regler og love der skal overholdes i forhold til hvor mange børn, der må være i Kingo på én gang.

Evy Borup mener dog ikke at forældrene har noget at være bekymret over.

- Det sidste i verden vi ønsker, er at skabe utrygge forældre og jeg håber at vi får skabt ro på torsdag. Vi har forsøgt, at finde en fornuftig løsning, så det er sikkert for børnene, mens der bygges om og så det virker mindst forstyrrende i hverdagen. Men det er svært at genhuse uden ulemper.

Områdelederen gør samtidig opmærksom på, at børnene risikerer, at skulle flytte endnu engang inden den egentlige samling. Det bliver i forbindelse med at der skal rages vægge ned ind til Kingo. Hun håber dog, at det bliver i forbindelse med sommerferielukningen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.