Kartofler sat til ny høst

Den varme sommer har inspireret kartoffelavler i Store Vildmose til forsøg

Egon Kjøller
Jo, det er rigtigt: Der bliver sat kartofler ved Gård 17 i Store Vildmose på sidste dag i juli. Det gode vejr og efterspørgslen på babykartofler har inspireret til et forsøg. Foto: Daniel Bygballe
Planteavl 1. august 2014 11:14

AABYBRO: Kartoffellægning omtrent i august? Forbipasserende troede ikke egne øjne, for det hører da foråret til.

Men den er god nok: Landmand Jens Dalsgaard på Dammosegaard i Store Vildmose har i denne uge lagt kartofler i jorden til en høst nummer to.

Om to måneder håber han at kunne høste kartofler igen. De når ikke fuld størrelse, men bliver høstet som ca. fire centimeter store knolde, og vil blive solgt som ”Vildmose Babies”.

Populære små kartofler

- Babykartoflerne er blevet vældigt populære, fortæller Jens Dalsgaard, der har truffet en aftale med firmaet AB Catering i Nørresundby om salget.

- Det er et forsøg, forklarer han. Det kan lykkes, hvis det tørre vejr fortsætter. Sætter det ind med en våd sensommer, bliver udbyttet næppe stort.

Forsmag på klimaforandring

Jens Dalsgaard er en af de store avlere af vildmosekartofler med et samlet areal på 150 hektar. Forsøget er kun sat i værk på et lille hjørne af bedriften, ca. 10 hektar.

- Jo, det kunne ligne en forsmag på, hvad der venter, hvis klimaforandringen slår rigtigt igennem, erkender Jens Dalsgaard.

Det er sådan, sommeren har været, og når nu han havde et parti læggekartofler til overs, og der er efterspørgsel på varen, skulle det da lige prøves.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...