EMNER

Kassedifference - ukendt begreb

Kasserer Kirsten Jespersgaard, Spar Nord Bank, stopper efter 34 år

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Efter 33 år i Spar Nord stopper Kirsten Jespersgaard.

BRØNDERSLEV:- Kassedifference. Det er ikke et ord, kasserer i Spar Nord Bank i Brønderslev, Kirsten Jespersgaard, kender til.

Onsdag 27. februar stopper Kirsten Jespersgaard. efter næsten 34 år i Spar Nord Bank.

Hun er fra Brønderslev, og var blandt de første, der blev ansat i Kvickly Brønderslev, da varehuset åbnede i 1968. Da hun var uddannet, kom hun FDB i Skalborg, hvor hun arbejdede med regnskabsføring.

Hun søgte job i Spar Nord Bank i Brønderslev, der søgte en kasserer, og hun blev ansat af daværende direktør Carlo Severinsen.

Seks direktører har hun haft gennem de 34 år. Nuværende direktør Annette Drivsholm har faktisk tidligere været elev.

Kirsten Jespersgaard har altid været kasserer.

- Jeg kunne godt blive sparekasseassistent, men synes, at jobbet som kasserer mere er mig.

- Jeg holder meget af at snakke med mennesker. Der er som regel altid tid til en snak ved kassen. Dog er der travlhed omkring den første i måneden.

Kolleger kan fortælle, at Kirsten Jespersgaard har skrevet kontonummeret ned, inden en kunde er nået frem til kassen. Hun kan mange kontonumre i hovedet.

For nogle kunder kan hun også udfylde feltet med beløb, inden kunden kommer frem til kassen, fordi Kirsten Jespersgaard ved, hvilket beløb, de skal hæve.

- Det sædvanlige, kan det lyde fra kunden. Og Kirsten Jespersgaard er ikke i tvivl.

Tidligere var der fire faste kasserere, men efterhånden som kunderne selv klarer en del af opgaverne, er antallet faldet. I dag er Kirsten Jespersgaard den eneste fuldtids ved kassen.

Kirsten Jespersgaard har en plan for, hvad tiden skal bruges til.

- Jeg kunne godt tænke mig at blive frivillig hos f.eks. Røde Kors. Hun er ikke interesseret i at stå i butik, selv om det er den uddannelse, hun har.

Hendes mand, Per Jespersgaard, der gik på efterløn for fire år siden fra Post Danmark, har planer om at tage Kirsten Jespersgaard med ud på golfbanen.

- Om det er mig, ved jeg ikke, før jeg har prøvet det, understreger Kirsten Jespersgaard.

Hun regner også med, at sønnen Kristian og svigerdatter i Esbjerg vil trække på hende. De har en datter på fem år, Yasmin.

Kirsten Jespersgaard fortæller, at kollegaer overtager hendes stol ved kassen. Det er kollegaer, der er vant til at afløse Kirsten Jespersgaard.

Spar Nord Bank markerer Kirsten Jespersgaard med en reception onsdag 27. februar.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.