Kat satte ild til lejlighed og hentede selv hjælp

Katten Bacardi fik tændt kogepladerne

Arkivfoto

Arkivfoto

INDLAND:Katten Bacardi - en helt almindelig dansk huskat - satte i dag ved middagstid gang i gaden, da den var alene hjemme i en lejlighed på anden sal i Emil Møllers Gade i Horsens.

Det skriver Horsens Folkeblad.

Katten befandt sig i køkkenet, hvor den præsterede at få tændt for kogepladerne, hvor på der lå en stak aviser og andre papirer.

Miavede sig til hjælp

Det udviklede sig til røg og videre til en mindre brand, der fik katten til at flygte ud af køkkenet og ind i stuen.

Her fik den ved hjælp af høj miaven og andre kattelyde fanget opmærksomheden hos Søren Pedersen, der bor på den anden side af gaden.

- I dag er min sidste feriedag, så jeg sad egentlig i en stol og boblede, da jeg hørte katten gennem de åbne vinduer. Den var helt oppe at køre og prøvede at komme ud af vinduet, sagde han, mens brandvæsenet stadig arbejdede på stedet.

Var i tvivl

- Da så jeg lidt røg, som fik mig til at fatte mistanke. Samtidig tænkte jeg, om det var overdrevet at ringe efter hjælp, da beboerne måske bare var i gang med madlavning og havde lavet gennemtræk. Heldigvis valgte jeg at ringe 1-1-2, siger Søren Pedersen, hvis mobiltelefon viser, at opkaldet blev foretaget kl. 11.45.

Kort efter ringede også nogle folk på gaden efter hjælp.

19-årige Jeanette Dammann ejer katten og lejligheden, som hun er ved at flytte fra.

Kun røgskader

Hun var ikke selv hjemme, da branden opstod.

- Jeg var henne hos min far, der bor tæt herpå. Det var en veninde, der ringede til mig, og sagde, at der var ild i min lejlighed. Jeg tænkte, det var umuligt, men løb så herned, sagde Jeanette Dammann, kort efter hun havde været med brandfolkene oppe i lejligheden for at besigtige skaderne.

- Der er stadig møbler i lejligheden, selv om vi er ved at flytte. Her var en del røgskader, men heldigvis er skaderne kun i køkkenet, sagde hun.

Katten Bacardi blev reddet ned af mandskab fra Horsens Brand & Redning, og et tjek viste, at den ikke havde taget skade.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden