Katte svigtes

Dyrenes Beskyttelse frygter at der vil være over 1200 indleverede katte på internaterne inden jul

Alt for mange svigter kattene

Alt for mange svigter kattene

AALBORG:Hvert efterår lyder meldingen fra Dyrenes Beskyttelses internater, at de har fuldt belagt på kattepladserne, og i år er ingen undtagelse. Tværtimod.

- Det er jo desværre et stort problem, og vi ser tydeligt en tendens her. Hvert år får vi flere og flere efterladte og svigtede dyr ind.

- Opgørelsen fra 1. oktober viste, at der på internaterne var 1.111 katte og killinger, fortæller internatleder på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, dyrlæge Lotte Brink.

De mange katte og killinger på internaterne kommer med hver deres historie.

Killingerne er resultatet af, at kattejere lader deres kat gå udenfor uden at være neutraliseret.

Faktisk kan en hankat, der ikke er kastreret, på en sommer blive til flere hundrede killinger. Killinger, som i mange tilfælde er uønskede, eller som ikke bliver opdaget.

- Måske kattemoren er en vildkat. Så er der ingen til at tage sig af killingerne, hvis de bliver syge.

- Eller også er kattemoren en tamkat, der har fået killingerne væk fra hjemmet. Så er der heller ikke en ejer til at tage sig af killingerne, hvis de bliver syge, fortæller Lotte Brink og forklarer, hvordan de syge små killinger ofte bliver fundet af omsorgsfulde mennesker, der bringer killingerne til et internat, hvor de kan få hjælp og senere komme ud til et nyt hjem.

Men det er desværre ikke de eneste triste katteskæbner blandt de 1.111 katte, der sidder på internaterne.

Rigtig mange katte, både voksne og killinger, bliver direkte smidt ud af deres ejere.

Det er jo en utrolig trist tendens. Og hvis udviklingen fortsætter, og det ser det ud til, så er jeg overbevist om, at vi når over 1.200 katte inden jul.

- Det er simpelthen hjerteskærende, og som internatleder bliver jeg vred over at se, at katteejeren i den grad svigter kattene. Hvis den her udvikling skal stoppe, så skal katteejere tage ansvar for deres dyr, siger Rikke Christensen-Lee fra Dyrenes Beskyttelse.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.