Kendisrestaurant ramt af kakerlakplage

Et af kronprins Frederiks foretrukne spisesteder har fået kritik af Fødevarestyrelsen flere gange

Et af kronpris Frederiks foretrukne spisesteder er hærget af kakerlakker. Arkivfoto

Et af kronpris Frederiks foretrukne spisesteder er hærget af kakerlakker. Arkivfoto

KØBENHAVN:Et af kronprinsens foretrukne spisesteder, jetset-restauranten Umami i den mondæne Store Kongensgade i København, er ramt af en rigtig grim karkerlak-plage, skriver Metroxpress.dk.

Allerede for en måned siden - den 17. september - gav fødevarekontrollen stedets ejere kritik for, at et af stedets to køkkener var hjemsøgt af kriblende, klamme og potentielt sygdomsbærende kakerlakker.
- Der er flere steder konstateret kakerlakker i grovkøkkenet ved kølerummet, konstaterede fødevarekontrollen, som også fandt fisk opbevaret for varmt - og skimmel i bunden på nogle køleskabe.

Flere kakerlakker

Fødevaremyndigheden lod forstå, at der ikke skal være kakerlakker i en fødevarevirksomhed. Men da samme myndighed tre uger efter - den 8. oktober, sidste mandag - dukkede uanmeldt op i Store Kongensgade var den stadig gal - og der blev fundet flere kakerlakker end tidligere.

- Der er ved tilsynet set mange kakerlakker, både levende og døde. Det er Fødevarestyrelsens vurdering, at der er risiko for krydskontaminering.
Med ordet "krydskontaminering" mener Fødevarestyrelses risiko for overførsel af bakterier til madvarer. Så Fødevarestyrelsen skærpede kritikken og nedlagde prompte forbud mod, at køkkenet måtte anvendes. Og Umami smed mad ud.

Kæmper mod kakerlakkerne

Stedets ejer, Jesper Boelskifte, der også driver blandt andet Mash-restauranter og Brasserie Le Sommelier, indrømmer overfor MetroXpress.dk, at der på Umami har været kakerlakker i over en måned.

- Men vi er ikke enige med Fødevarestyrelsen i, at køkkenet skulle lukkes. For vi mener ikke, at kakerlakkerne havde adgang til madvarer.
- Vi arbejder hårdt på sammen med Rentokil (Skadedyrsbekæmper, red.) at komme dem til livs. Og vi er nu på toppen af problemet. Men kakerlakkerne kommer udelukkende frem om natten, når det er mørkt og lukket, og Fødevarestyrelsen kom en mandag morgen efter en søndag, hvor der havde været lukket, siger Jesper Boelsskifte til Metropress.dk
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden