Kendt professor efterforskes for millionsnyd - igen

Anmeldt for svindel af tidligere partner

Bente Klarlund undersøges for snyd med forskningsmidler. Foto: Scanpix

Bente Klarlund undersøges for snyd med forskningsmidler. Foto: Scanpix

KØBENHAVN:Forsker Bente Klarlund Pedersen efterforskes af EU for fusk i et projekt til 83 millioner skattekroner. Her er vi kun en lille brik, siger hun.

Professor og centerleder Bente Klarlund Pedersen er endnu en gang havnet i en sag om fusk med sin forskning.

Siden august 2013 har EU efterforsket, om der er foregået økonomiske uregelmæssigheder i Bente Klarlunds del af EU-projektet MYOAGE. Et forskningsprojekt støttet med 83 millioner skattekroner.

I en mail til metroxpress bekræfter lederen af EU-kommisionens enhed for medicinsk forskning, Maria Jose Vidal-Ragout, at de stadig efterforsker anmeldelsen for bedrageri med forskningsmidler.

”Ja, vi er netop ved at efterforske disse anklager. Vores efterforskning er i gang, og afhængig af resultatet vil det kræve nærmere undersøgelse”, skriver hun.

Penge brugt til forkert formål

Den 14. august valgte Bente Klarlund Pedersens tidligere partner - den engelske professor Jamie Timmons - at melde hende til EU for at ”kræve penge” af EU-projektet ”på en svigagtig måde”.

Blandt andet er forskningen bag tre videnskabelige artikler af Bente Klarlund ifølge anmeldelsen lavet, inden pengene blev bevilliget. I anmeldelsen står også, at pengene er brugt til forskning, som de slet ikke er bevilliget til. Ifølge anmeldelsen, som metroxpress er i besiddelse af, giver det ”to tilfælde af mulig snyd”.

Klarlund: Kun en lille brik

Metroxpress har bedt professor Niels Høiby, Rigshospitalet, læse anmeldelsen:

- Jeg synes, anmeldelsen er seriøs og ikke kan afvises. Derfor skal hvert punkt undersøges og gendrives, siger han.

Bente Klarlund Pedersen selv siger, at det kun er en lille del af forskningsprojektet, der vedrører hende. Også 18 andre EU-forskningsenheder deltager.

- Det er hele konsortiet, som man undersøger på baggrund af Jamie Timmons henvendelse. Her er vi kun en lille brik, siger hun til metroxpress.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.