Kildekunst

Lise Nørholm og Jernkilden i Sæby er sat sammen denne gang

Max Melgaard Glavind
Del af månedens kunstværk.
Kunst 22. november 2013 14:15

Kunstprojektet ”Stedets ånd” laves i samarbejde mellem NORDJYSKE Medier og Region Nordjylland, som har støttet projektet med 200.000 kroner. Det er et projekt, som læserne vil opleve i alt 11 gange i løbet af dette år.

Meningen med det hele er, at vi vil udfordre en stribe nordjyske kunstnere. Hver kunstner vil få stillet en lokalitet til rådighed, og ud fra dette særligt beåndede sted skal hun eller han skabe sit værk.

Kurator på projektet er kunstner Gorm Spaabæk. Det er ham, der udvælger de 11 steder, der skal have kunstnerisk besøg. Det er ham, der udvælger de 11 kunstnere. Og det er ham, der sætter kunstner og sted sammen. Når det er sket, har kunstneren til gengæld frie hænder.

Blandt de præmisser, vi har sat ind, er, at der skal findes et særligt beåndet sted i samtlige regionens 11 kommuner. Samt at kunstnerne skal repræsentere Nordjylland. De skal ikke nødvendigvis bo her, men de skal have tilknytning til regionen.

Kunstnerne vil blive valgt inden for alle kulturens genrer. Det bliver billedkunstnere, forfattere, musikere og meget mere. Og det bliver også en skuespiller. Alt dette vil du kunne opleve i avisen i år. Hver måned sin kunstner bortset fra juli, da vi holdt sommerferie.

I avisen i dag møder du kunstner Lise Nørholm, som er blevet udfordret med Jernkilden i Sæby.

Næste måneds udfordring er Vesterby Kirke på Læsø, og det er kunstneren Jon Eirik Lundgren, der står bag Læsø Kunsthal.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...