Kineser sætter fut i handel med Kina

Nordjyske virksomheder søger stadig oftere hjælp hos EU-kontorets kinesiske medarbejder for at skaffe adgang til det nye marked med købestærke kunder

Det handler om at købe og sælge til den rigtige pris. Og Kina har udviklet sig fra at være en underleverandør til at blive et marked med købestærke kunder. Arkivfoto <i>Foto: Torben Hansen</i>

Det handler om at købe og sælge til den rigtige pris. Og Kina har udviklet sig fra at være en underleverandør til at blive et marked med købestærke kunder. Arkivfoto Foto: Torben Hansen

AALBORG:En enkelt kineser sætter fut i den nordjyske handel med Kina.

Wenyuan Zhu er den direkte årsag til, at flere nordjyske virksomheder har held til at handle med kineserne, fortæller DR Nordjylland.

Hun sidder fysisk i Aalborg Kommunes erhvervsafdeling og hjælper årligt mellem 30 og 40 nordjyske virksomheder med at lave forretning i Kina.

Stadig flere søger hjælp

Det er fem år siden, at Wenyuan Zhu blev fastansat på det nordjyske EU-kontor, og i dag har hun dagligt kontakt med kunder, der er interesseret i at handle med verdens næststørste økonomi.

- Flere og flere kontakter os for at få vejledning i at lave forretning, fortæller Wenyuan Zhu, der arbejdede 11 år for forskellige europæiske selskaber i Kina, inden hun flyttede til Aalborg. Kontakterne og ikke mindst respekten fra dengang bruger hun stadig.

- Og så giver det tillid hos kineserne, at jeg arbejder for et EU-kontor, der er placeret i en offentlig organisation som en kommune, forklarer hun.

Det føles rigtigt

Det er umuligt at måle Wenyuan Zhus økonomiske betydning for erhvervslivet - men antallet af kunder er nok for EU-kontorets leder Stig Berg Norsk;

- Vi må gøre noget rigtigt, siden at flere og flere nordjyske virksomheder henvender sig for at få hjælp i Kina, siger kontor-chefen, der sammenligner succesen med en kinesisk fem års plan.

- For 7-8 år siden var danskere primært interesseret i at bruge Kina som underleverandør, men i dag har Kina udviklet sig til et interessant marked også for nordjyske virksomheder, siger Stig Berg Norsk.

EU-kontoret hjælper primært med at skabe kontakt mellem danske og kinesiske virksomheder, men er også rådgiver i juridiske og lokale kinesiske spørgsmål.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.