Østerild

Kinesisk mølle på vej op i Østerild

Snart tester kineserne også en vindmølle i Østerild

ØSTERILD:Den kinesiske vindmølleproducent Envision Energy har fornylig startet gravemaskinerne på testcentret i Thy og forventer, at selskabets ny testmølle står klar om et par måneder.

- Vi gør lige nu klar til at støbe fundamentet og forventer, at møllen er rejst omkring påske, siger direktør Anders Rebsdorf fra det kinesiske selskabs danske udviklingsafdeling.

Møllen bliver på omkring 3 MW med en rotordiameter på 120 meter. Den ny model er udviklet til markedet for land-vindmøller.

Envision er 100 procent ejet af kinesere, men har altså placeret sin udviklingsafdeling i Danmark og bruger det nationale testcenter i Østerild. Det understreger Danmarks førerposition inden for vindmølleteknologien, siger direktør Anders Rebsdorf:

- Vi betaler ganske mange millioner hvert år for at have adgang til det testmiljø, som er opbygget i Østerild, siger han.

Envision har i nogen tid testet en speciel tovinget mølle ved Thyborøn. Men møllen, der kommer op i Østerild i foråret, er en traditionel trevinget type.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.