Østerild

Kinesisk mølle på vej op i Østerild

Snart tester kineserne også en vindmølle i Østerild

ØSTERILD:Den kinesiske vindmølleproducent Envision Energy har fornylig startet gravemaskinerne på testcentret i Thy og forventer, at selskabets ny testmølle står klar om et par måneder.

- Vi gør lige nu klar til at støbe fundamentet og forventer, at møllen er rejst omkring påske, siger direktør Anders Rebsdorf fra det kinesiske selskabs danske udviklingsafdeling.

Møllen bliver på omkring 3 MW med en rotordiameter på 120 meter. Den ny model er udviklet til markedet for land-vindmøller.

Envision er 100 procent ejet af kinesere, men har altså placeret sin udviklingsafdeling i Danmark og bruger det nationale testcenter i Østerild. Det understreger Danmarks førerposition inden for vindmølleteknologien, siger direktør Anders Rebsdorf:

- Vi betaler ganske mange millioner hvert år for at have adgang til det testmiljø, som er opbygget i Østerild, siger han.

Envision har i nogen tid testet en speciel tovinget mølle ved Thyborøn. Men møllen, der kommer op i Østerild i foråret, er en traditionel trevinget type.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst