Kirke tog ud i lunden

Die Herren medvirkede i en noget anderledes gudstjeneste

Esben Heine
Sognepræst Yvonne Nielsen Alstrup og menigheden var rykket ud i det fri. Foto: Martin Damgård
Stenum 1. september 2015 00:10

STENUM: Musikken var fin, rammerne gode og vejret helt ideelt. Die Herren gav den for fuld udblæsning i Kirkelunden i Stenum, hvor der blev holdt kombineret gudstjeneste og koncert. Og rockbandet Die Herren med forsanger Morten ”Mono” Marcher i spidsen formåede at få de mange koncertgæster op af bænkene og klapstolene.

- Vi vil helst, at I står op, for så er der mere gang i den. Men I må da også gerne sidde ned, sagde forsangeren til publikum.

Og de fleste valgte at stå op, og klappe og vugge til musikken. Indledningsvis bad Morten Marcher deltagerne rykke helt frem til scenen.

- Vi skal røre ved hinanden. Det gør det hele bedre, udbrød hans, mens publikum havde travlt med at få udnyttet den ellers tomme plads foran scenen.

- Oplevelserne bliver bedre, når vi er tæt sammen, bemærkede Morten Macher, mens han gik mellem publikum - og rørte publikum.

Han havde også en opfordring til publikum: - Vi skal være klar til at gå ud i verden. Vi skal proklamere glæde. Det er ikek nok, at vi snakker om det, for det kan vi gøre i al evighed. Vi skal praktisere det.

Deltagerne var mellem 0 og godt 80 år, og der var flere koncertgæster på motorcykel. Det ser man normalt ikke ved kirken.

Die Herren, der har eksisteret siden 1991, har specialiseret sig i U2-musik, og det var alle de kendte numre fra U2’s hits, der var på programmet.

Det var ikke kun selve koncerten, der stod Die Herren på. Bandet medvirkede også ved gudstjenesten ved blandt andet præludium. Det var Yvonne Nielsen, der forrettede gudstjenesten, hvor der også var altergang.

- Vi har aldrig haft 300 kirkegængere før, og vi får besøg af folk, der ikke normalt kommer i kirken, bemærker en tilfreds sognepræst, Yvonne Nielsen Alstrup.

Yvonne Nielsen siger, at vejret ikke kunne være bedre, og med god musik og en god gudstjeneste i det fri, var alt perfekt.

Yvonne Nielsen Alstrup håber med mellemrum at kunne holde tilsvarende arrangementer. Der blev solgt kaffe og pølser i det fri, og mange gjorde en hyggedag ud af koncerten i de grønne rammer.

En af deltagerne, Knud Jensen, siger: - De spiller lidt højt. Jeg kan nu bedre li’ irsk folkemusik.

Og måske bliver der en dag irsk folkemusik i kirken.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...