Kirkefolk afviser topløse kvinder

Bare bryster er ikke velkomne på kirkegårde

EMNER 19. maj 2014 07:13

DANMARK: Når temperaturen stiger, og sommeren nærmer sig, strømmer unge mennesker i hele landet ud i parkerne for at finde rum til afslapning. Men i takt med at befolkningstallet i landets store byer vokser, og der dermed bliver trængsel i parkerne, inddrages også kirkegårdene som rekreative områder til hvile og solbadning.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Mens de fleste solbadende gæster vælger at beholde bikinitoppen på, når de besøger kirkegårdene, er der også enkelte, der lader toppen falde, hvilket tidehvervspræst og tidligere medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti Søren Krarup mener er anstødeligt.

- Hvad end det skulle foregå på en kirkegård i et land- eller bysogn, mener jeg, det er uanstændigt og hensynsløst at optræde topløs. Det kan man gøre andre steder. Man skal vise respekt over for kirkegården, hvor de døde er begravet og ikke rende rundt uden tøj på, siger han.

Formand for Indre Mission, Hans-Ole Bækgaard, mener, at man i udgangspunktet bør holde sig fra at lave regler mod topløs solbadning på kirkegårde, men at det kan blive nødvendigt, hvis problemet vokser.

- Det handler om omtanke for andre i det offentlige rum. Solbadning kan finde sted i folks private haver eller på stranden, men det hører ikke hjemme på en kirkegård, der er et rum for eftertanke for de efterladte, siger han.

En holdning tidligere biskop over Haderslev Stift og nuværende sognepræst i Staby Kirke, Niels Henrik Arendt, bakker op om.

- Topløs solbadning på en kirkegård er udtryk for håbløs barnlighed og mangel på forståelse for, hvor man er. Det er et spørgsmål om manglende dannelse, siger han.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...