Kalundborg

Kirken ramt af pædofili-sag

Mand ansat i provsti sigtes for kønslig omgang med 12-årig

Arkivfoto: Torben Hansen

Arkivfoto: Torben Hansen

KALUNDBORG:En mand ansat under folkekirken i Kalundborg Provsti er foreløbig varetægtsfængslet indtil 26. juli. Manden er sigtet for flere tilfælde af kønslig omgang med en 12-årig dreng. Det skriver Nordvestnyt.

Manden blev fremstillet i et grundlovsforhør 23. juni efter en anholdelse, og politiet har mørkelagt efterforskningen, der foretages af Midt- og Vestsjællands Politi. Anklagemyndigheden ved politikommissær og efterforskningsleder Ove Pedersen bekræfter, at en mand er sigtet og varetægtsfængslet.

Nordvestnyt fik indsigt i sigtelserne, der viser, at manden er sigtet for overtrædelse af straffelovens § 222, jf. § 225, § 232 samt § 235, stk 1 og 2, ved i perio­den mellem den 1. juni 2015 til 23. maj 2016 på sin bopæl i Kalundborg Kommune at have haft andet seksuelt forhold end samleje med den 12-årige dreng.

Sigtelsen handler også om tilbud om betaling for seksuelle ydelser og om opfordringer til at få tilsendt nøgenbilleder af drengen.

Provst Jørn Noe, Kalundborg Provsti, bekræfter overfor Nordvestnyt, at en ansat i provstiet er varetægtsfængslet.

Den sigtede er imidlertid beskyttet af rettens forbud mod at nævne hans navn eller stilling.

Jørn Noe fortæller, at han ikke kender grundlaget for fængslingen, selv om han flere gange har været i kontakt med politi og Kriminalforsorgen. Hver gang har han fået svaret, at det må de ikke oplyse.

- Der er ingen, der er skyldige, før de er dømt, understreger han og tilføjer, at den sigtede derfor heller ikke er suspenderet fra sit job.