Klædt på til handicap-OL

16-årige Amalie fra Thisted hopper om en måned i OL-svømmebassinet i London

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Udstyret til PL (handicap-OL) omfatter bl.a. en jakke med teksten til den danske nationalmelodi syet ind i foret.

Som aktiv konkurrencesvømmer kigger Amalie Østergaard Vinther interesseret med, når de danske svømmere i disse dage dyster ved OL.

Men 16-årige Amalie fra Thisted har en ekstra grund til at følge med. For om mindre end en måned skal hun hoppe i det samme bassin i London.
Amalie Østergaard Vinther er en af seks svømmere, der er udtaget til at repræsentere de danske farver ved De Paralympiske Lege (PL) - også kendt som OL for handicappede, der åbner i London 29. august.
- Jeg glæder mig helt vildt meget. Det er det, jeg har drømt om, lige siden jeg begyndte at svømme på konkurrenceplan, fortæller Amalie.
Hun har siden fødslen været spastisk lammet i højre side af kroppen. Amalie er dog ikke voldsomt handicappet, og til PL deltager hun i klasse 8. Svømmerne er delt op i 10 klasser, hvor klasse 1 er for de mest handicappede.

Amalie er medlem af Thisted Svømmeklub og har også deltaget i rask-stævner - indtil videre dog uden at vinde. I handicap-sporten har hun til gengæld været med i flere internationale stævner - med en bronzemedalje ved EM som det hidtil bedste resultat.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden