Klage afvist: Sandfodring kan gå i gang

Der er nu fundet nye indvindingsområder, så arbejdet med at sikre vestkysten i Hjørring Kommune kan begynde

Arkivfoto: Bente Poder <i>Bent Bach</i>

Arkivfoto: Bente Poder Bent Bach

Lønstrup: Regeringen og en bred aftalekreds har tidligere på året afsat 10 mio. kroner til at ekstraordinær kystbeskyttelsesindsats ved Lønstrup, Løkken og Nørlev, hvor sommerhusgrunde trues af havet. En beboerklage til Miljø- og Fødevareklagenævnet har dog forhindret arbejdet i at begynde. Men nu er klagen afvist.

Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) glæder sig over, at sandfodringen nu kan komme i gang.

- Der er et akut behov for kystbeskyttelse ved Lønstrup, hvor havet æder kraftigt af strækningen. Jeg kan godt forstå den utryghed, der opstår hos grundejerne, når havet udsætter huse for fare. Så jeg er glad for, at vi kan give en hjælpende hånd med at beskytte området, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Et sandsugerskib vil lægge i alt ca. 120.000 m3 sand på revlen langs kysten ud for Lønstrup, Løkken og Nørlev. Det svarer til ca. 6.000 fyldte lastbiler. Sandfodringen ventes gennemført i år og vil forstærke kysten og reducere kysttilbagerykning i de udsatte områder.

- Grundlæggende er det grundejernes eget ansvar at beskytte deres huse. Men regeringen har ekstraordinært afsat nogle overskydende midler. Derfor var det nærliggende at give en økonomisk håndsrækning dér, hvor der er akut behov for kystbeskyttelse, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Det er nu op til grundejerforeningerne og kommunen at finde ud af, hvordan de vil beskytte strækningen i et længere perspektiv.

Den ekstraordinære bevilling er en del af en samlet pulje på 45 mio. kroner, som regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti i februar har fordelt på syv kystbeskyttelses- og naturindsatser.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Mikkel Hansen er sygemeldt med symptomer på stress
Luk