Klage fra EUC Nord helt uden virkning

Undervisningsministeriet har besluttet, at malerelever uden praktikplads skal rejse til skolepraktik i Aalborg i stedet for at blive i Hjørring

Malernes skolepraktik fungerer som en virksomhed, der også laver opgaver for andre. Blandt har malerelever lavet en kreativ opgave på 10. klasse centret i Hjørring. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

Malernes skolepraktik fungerer som en virksomhed, der også laver opgaver for andre. Blandt har malerelever lavet en kreativ opgave på 10. klasse centret i Hjørring. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

HJØRRING:Malerelever med grunduddannelse fra EUC Nord skal til at rejse til Aalborg for at fortsætte deres uddannelsesforløb, hvis de ikke har fået en praktikplads.

For Undervisningsministeriet vil ikke godkende, at skolepraktikcentret i Hjørring også omfatter malerfaget, hvilket direktør Neil Jacobsen, EUC Nord med det samme klagede over, da ministeriet for et par dage siden offentliggjorde, hvilke erhvervsskoler i landet, der får lov til at fortsætte med et skolepraktikcenter efter 1. september.

Direktøren har allerede fået afslag fra ministeriet på at omgøre beslutningen.

- Først i 2014 vil man se på skolepraktikcentrenes placering igen. Jeg kan frygte, at det til den tid bliver meget svært at opnå en godkendelse af, at vores maleruddannelse får et praktikcenter, udtaler Neil Jacobsen.

Han er meget skuffet over ministeriets holdning, fordi unge mennesker, som får afbrudt deres uddannelsesforløb, hurtigt bliver demotiveret.

Ministeriets begrundelse for afslaget er, at malerfaget er overrepræsenteret i forhold til elevgrundlaget. Som følge deraf kan det blive en udfordring at sikre et godt fagligt miljø på de udbydende erhvervsskoler.

Derfor skal de 20 malerelever, som i øjeblikket er i skolepraktik i Hjørring, til at møde tidligt om morgenen på Tech College i Aalborg, hvis de ikke skaffer sig praktikplads i en virksomhed.

Malermeter Peter Vejby er formand for uddannelsesudvalget for malerne på EUC Nord, og han er ligeledes meget utilfreds og har svært ved at acceptere beslutningen.

- Jeg ser med stor bekymring på udsigten til en afvikling af faget i Vendsyssel, hvis EUC Nord ikke har mulighed for at tilbyde alle aspekter af maleruddannelsen, herunder muligheden for skolepraktik.

Beslutningen om at samle skolepraktik for malerelever er truffet i forbindelse med, at ministeriet har ordningen med skolepraktikcentre overgår fra forsøg til et fast tilbud på udvalgte erhvervsskoler fra 1. september.

Vendsyssels store erhvervsskole har dog fået godkendt den øvrige del af ansøgningen til ministeriet. Det betyder at skolen bliver praktikcenter for uddannelserne til elektriker, murer, snedker, tømrer, smed, automekaniker, skibsmontør, ernæringsassistent og serviceassistent.

Der går i øjeblikket 150 elever på EUC Nords praktikcentre.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.