Klap i - en hel måned

Jernbanebroen skal have nye tandhjul og motorer, og imens er der lukket for sejlads

Jernbanebroen er en ældre konstruktion, og maskineriet trænger til udskiftning. Det sker i efteråret 2016. Foto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Jernbanebroen er en ældre konstruktion, og maskineriet trænger til udskiftning. Det sker i efteråret 2016. Foto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

AALBORG:Banedanmark har sat nærmere dato på, hvornår maskineriet i jernbanebroen bliver skiftet.

Arbejdet udføres fra 20. september til 24. oktober næste år, hvor broklappen er nede døgnet rundt. Det betyder, at der er spærret for gennemsejlende trafik.

Desuden har Søfartsstyrelsen givet tilladelse til periodisk spærring af broen i nattetimerne fra 24. oktober til udgangen af november 2016.

Broens maskineri er en ældre sag fra 1930, og nu er det tid til at sætte nyt tandhjul i broklappens maskineri og udskifte motorer.

Svækket i stærk vestenvind

- Maskineriet er efterhånden ikke stærkt nok til at åbne klappen, når der er stærk vestenvind. Når vi nu skifter maskineriet, vil vindbegrænsningen i praksis være elimineret til gavn for den lokale søfart. Det løbende arbejde med at forny og vedligeholde broen betyder også, at dens levetid forlænges betydeligt, siger projektleder Bjørn Lykke Jensen, Banedanmark.

Maskineriet skiftes også af hensyn til den ny stibro, der lige nu er ved at blive monteret på vestsiden af jernbanebroen. Klappen på den nye bro laves i stål og øger den samlede vægt, som maskineriet skal løfte.

Ny bro må vente

De store tandkranse skiftes i september 2016. De har en radius på godt 5 meter.

Samtidig bliver alt ældre mekanisk styret tandhjulsmaskineri i maskinrum øst og vest erstattet af nye motorer, der er elektronisk styret.

Togdriften over broen berøres kun i mindre omfang af arbejdet, men der vil være enkelte spærringer.

Renoveringen udskyder dog startdatoen for gang- og cykelbroen. Den åbner i slutningen af 2016.

Banedanmarks pressemeddelelse

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.