Klar til landsstævne i Try

Vendsyssel Køreforening er vært for landsstævne

Ove Larsen er med, selv om han har rundet de 80 år.Privatfoto

Ove Larsen er med, selv om han har rundet de 80 år.Privatfoto

TRY:Vendsyssel Køreforening slår i dag og søndag portene op til årets landsstævne, som i år får deltagelse af både landsholdsdeltagere og nye lokale kuske.

Der er lagt op til det helt store sportslige niveau, selv om Vendsyssel Køreforening i 2017 ’kun’ afholder et to-dages landsstævne på kørecentret ved Dronninglund. De sidste år har foreningen ellers lagt baner til store fem-dages internationale stævner i kørsel med hest og vogn. Banerne og de flinke frivillige er i år de samme som tidligere, men mængden af blomsterkummer og flag vil være lidt lavere.

- Vi er meget glade for den store tilslutning, fortæller formand for køreudvalget, Anne Grethe Nørgaard. Det er rigtigt dejligt både at kunne lade vores lokale talenter få erfaring på de internationalt anerkendte baner og samtidig byde velkommen til nogle af Danmarks allerbedste kuske og dommere.

Stævnet har fået en bred opbakning blandt landets kuske. Publikum vil da også kunne se meget forskellige heste foran vognene, lige fra små miniatureheste til store og imponerende frisere, oldenborgere og varmblodsheste. Kørsel med hest og vogn er for alle aldre og der er da også stor spredning på deltagerne aldersmæssigt. I children-klassen starter børn fra 11 år og ældste tilmeldte kusk, lokale Ove Larsen fra Hals, har rundet de 80 år.

Flere landsholdsdeltagere tager turen til Vendsyssel for at pudse formen af. Heriblandt to-spands ponykusk Mogens Ruhoff, som skal køre VM i Tyskland til august. To unge landsholdskuske stiller op med nye heste i seniorklassen. Det drejer sig om lokale Magnus Qvist, der tidligere har vundet både DM og NM for children, samt EM sølvvinder for juniorer, Mikkel Kruse Johansen.

Stævner i Vendsyssel Køreforening er ikke kun for deltagere, men for alle. Foreningens medlemmer ser i den grad frem til det store stævne, for hygge og sammenhold blandt de mange hjælpere er et af årets højdepunkter.

Flere end end 50 frivillige hjælpere er at finde på stævnepladsen weekenden over. Uden den brede opbakning fra alle vore medlemmer, havde vi ikke kunne afholde stævner i den størrelse, udtaler en taknemmelig Anne Grethe Nørgaard.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden