Klar til Store Cykel Dag

Aalborgafdeling kalder til start i Nørresundby

Nu skal vi ud i naturen - 40 kilometer i streg.

Nu skal vi ud i naturen - 40 kilometer i streg.

Søndag 9. juni er det atter tid for Store Cykel Dag, den årlige traditionsrige landsdækkende udflugtsdag for cyklister i Danmark.

Dansk Cyklist Forbund’s Aalborg-afdeling inviterer på en varieret pedaldreven oplevelsestur til Hammer Bakker via interessante bagveje og seværdige landskaber.

Faktisk er der tale om en gentagelse af sidste års Store Cykel Dag-udflugt, som desværre blev ramt af hård konkurrence fra en fly-opvisning i Aalborg Lufthavn og ustadigt vejr.

Men de der kørte turen sidste år, var enige om, at den fortjener en gentagelse, som forhåbentlig mange flere end sidste års ihærdige 9 deltagere vil gøre brug af.

Store Cykeldag-turen udgår fra Skanseparken i Nørresundby, fra højderne ned over vidtstrakt fladland.

Der fortsættes gennem Hvorupgård, via en cykel/gangbro over motorvejen med glimrende udsigt over det udbredte englandskab nord for storbyen og de skovklædte bakker der rejser sig mellem Vestbjerg og Vodskov.

Derpå køres videre nordpå til Vestbjerg, med en rundtur i de smukke skovklædte Hammer Bakker ad idylliske grusveje og ophold på et smukt hede-højdedrag inden dagens særlige turmål, nemlig det økologiske skovbageri Ideon dybt inde i skoven.

Efter opholdet hos Ideon vil turen forsætte i fælles flok gennem skoven, via Vodskov og evt. grusveje langs Limfjorden tilbage til Nørresundby.

Udflugten starter kl. 11:00 fra p-pladsen ved Skanseparken i Nørresundby og forventes at slutte ved Limfjordsbroen på Nørresundby-siden ca. kl. 17:00 efter ca. 40 km kørsel i behersket tempo.

Turen anbefales for alle med gode hverdagscykler, friske hårdtpumpede dæk, nogenlunde kondition og åbne sanser.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden