Klar til træf igen

Bindslev Harmonikatræf løber at staben næste måned for 32. gang

I år er der officiel åbning af træffet 29. juli.Arkivfoto: Henrik Louis

I år er der officiel åbning af træffet 29. juli.Arkivfoto: Henrik Louis

BINDSLEV:Selv om Bindslev Harmonikatræf sidste år fik et underskud på 25.000 kroner, så fortsætter man ufortrødent med at lave træf: Danmarks største harmonikatræf er klar igen for 32. gang. Den officielle åbning finder sted fredag 29. juli kl. 15, hvor borgmester Arne Boelt holder åbningstalen, og herefter spilles der næsten uafbrudt til søndag kl. 17 - i år med 75 tilmeldte musikgrupper, ca. 650 musikere, en campingplads med plads til 550 campingvogne og op imod 5000 - 7000 tilhørere.

Udover campingpladsen kommer der en del endagsgæster, og træffet smitter desuden af på hele områdets hoteller, kroer, campingpladser og private udlejere.

Deltagerne er orkestre og harmonikaklubber fra hele Danmark, Norge og Sverige, og de fleste af dem er gengangere fra tidligere år. De danner grundstammen i det musikalske program og repræsenterer den traditionelle harmonikagenre.

- Udover det brede og folkelige musikudbud kan vi i år præsentere to af de professionelle topnavne indenfor genren - nemlig de svenske Brdr. Tryck samt den norske entertainer Odd Arne Halaas. De kommer på scenen flere gange i løbet af weekenden, oplyses det fra arrangør-side.

Bindslev Harmonikatræf byder på underholdning fra tre scener. To af scenerne er placeret i store telte, mens den sidste er den udendørs spontan-scene. Her er det op til musikerne selv at styre programmet. Dette tiltag er lavet for at give de deltagende musikere lejlighed til at optræde flere gange i løbet af weekenden og måske i skiftende konstellationer.

Årets harmonikatræf Pris blev indstiftet i 2010 og skal således i år uddeles for sjette gang.

Baggrunden for Årets Harmonikatræf Pris er ønsket om at hædre og påskønne et engagement og en særlig indsats for at gøre Bindslev Harmonikatræf til en god oplevelse, enten musikalsk, socialt eller arrangementsmæssigt. Det kan være en campist, en musiker, en person, en gruppe eller noget helt femte.

- Deltagerne ved træffet er med til at afgøre, hvem der skal have prisen, idet vi indkalder forslag med begrundelser. Disse afleveres på en blanket senest søndag kl. 10, hvorefter en jury vil gennemgå de indkomne forslag. Prisen, som består af et diplom og en check, vil blive overrakt ved afslutningsceremonien søndag eftermiddag, fortæller træffets formand, Finn Nymann.

Mange af deltagerne kommer nogle dage, før det går løs, så derfor er der arrangeret forskellige aktiviteter i dagene op til.

Traditionen tro begynder Bindslev Harmonikatræf med et såkaldt ”fortræf” torsdag 28. juli. Her inviteres campisterne og byens beboere til en aften med harmonikamusik og dans. Her afprøves endvidere scene, lyd og lys, inden det for alvor går løs om fredagen.

På træffets søndag bydes der på gratis sildebord, og hele weekenden er der også mulighed for at se et kæmpe udvalg af harmonikaer i Tannisbugthallen, der i hele weekenden er omdannet til en stor udstilling af instrumenter fra nogen af de største forhandlere i Danmark.

Harmonikatræffet involverer omkring 400 frivillige, og det er syv af byens foreninger, der står bag: Bindslev Tversted Idrætsforening, BTI’s Venner, Bindslev Tversted Rideklub, Tannisbugthallen, Baptistmenigheden Fristedet, Elværkets Venner og Foreningen BHE, Borger, Handel og Erhverv.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.