Klasselærer som vidne: Elev fortalte om sexmisbrug

Både lærer og familieterapeut bekymrede, fremgik det i ”oldefar-sag” onsdag

Videoafhøringerne af børnene blev afspillet bag lukkede døre i retten. Arkivfoto: Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Videoafhøringerne af børnene blev afspillet bag lukkede døre i retten. Arkivfoto: Torben Hansen Foto: Torben Hansen

HJØRRING:Den såkaldte ”oldefar-sag” ved Retten i Hjørring er nu nået til fjerdedagen efter nogle dages pause.

To videoafhøringer med mindreårige drenge er blevet afspillet for lukkede døre. Den ene videoafhøring var af et nu 11-årigt biologisk barnebarn til den 80-årige, som politiet mener er blevet sexmisbrugt fra han var fire år til ni år.

Den anden videoafhøring var af et 11-årigt papoldebarn, som politiet mener er blevet sexmisbrugt fra han var fire til syv år.

Den tiltalte 80-årige mand fra Brønderslev nægter sig skyldig i anklagerne.

Han nægter sig også skyldig i de øvrige tiltaler på sexkrænkelser af i alt ni børn i familie og omgangskreds gennem en periode på 20 år, hvor det seneste overgreb - ifølge anklagen - fandt sted så sent som i 2011.

En klasselærer til det biologiske barnebarn har netop vidnet i retten på baggrund af et bekymringsnotat hun har skrevet om det 11-årige barnebarn.

Læreren berettede om en dreng, der fortalte om seksuel krænkelse og som stadig har følelsesmæssige vanskeligheder.

En privatpraktiserende familieterapeut, som var tilknyttet drengens familie i 2010 og 2011, kunne ligeledes fortælle, at hun havde fået at vide fra barnebarnet selv, at han blev sexmisbrugt.

NORDJYSKE har tidligere skrevet, at skolen i Brønderslev i tiden fra 2007 til 2009 har sendt utallige stærkt bekymrende underretninger til Brønderslev Kommune vedrørende barnebarnet og hans storebror, som ved et civilt søgsmål i 2008 blev tilkendt en erstatning på 8000 kroner for ”seksuelle befølinger” begået af den nu 80-årige.

Ifølge anklagemyndigheden forhindrede det dog ikke drengenes bedstefar i at forgribe sig på nu 11-årige dreng, hvis videoafhøring blev afspillet i formiddags.

Den 80-årige mand er i pressen blevet døbt ”oldefar”, fordi han allerede under grundlovsforhøret tilbage i december 2011 forklarede, at han var papoldefar til en den 12-årige pige, som fik lavinen af anmeldelser til at rulle, da hun fortalte om overgreb begået af den gamle mand.

Tilbage i 2007 blev den nu 80-årige dømt to års betinget fængsel for sexmisbrug af to mindreårige piger.

Der falder dom i den nuværende retssag den 29. august, hvor også en 48-årig mand er tiltalt for sexovergreb på en 12-årig pige i sagen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden