Klassiske biler på rad og række

Hundredvis af klenodier kan besigtiges i Copenhagen Classic Garage i Søborg

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Den wankelmotor-drevne NSU RO80 fra midten af 1970’erne er en af klassikerne. Den er en firmabil, Hans Bo Jacobsen har haft i eje i flere omgange. Den kører på motor nummer tre. Foto: Jens Overgaard

BILER:En Lotus Super Seven Caterham står lav og indbydende foran en sportslig Pontiac Fiero, inde ved siden af stråler en nobel Rolls-Royce Silver Cloud III, som gerne vil tage glansen fra en næsten lige så eksklusiv Mercedes 600 fra 1970, mens en velholdt BMW 2002 TII fra midten af 70’erne prøver at tage rampelyset fra en NSU RO80 og en Lancia Flavia 2000 henne om hjørnet.

Bilindtryk fra de sidste årtier er der masser af i Copenhagen Classic Garage, der har til huse i fem kæmpe industrihaller på Sydmarken 22, Søborg, i det centrale København.

I hallerne, som tidligere husede metal skrotfirmaet, Uniscrap, er det nu bilhistorie bøjet i metal, som fylder de i alt 5500 kvadratmeter.

Copenhagen Classic Garage er tænkt som et dansk sidestykke til det berømte tyske Meilenwerke, hvor entusiaster opbevarer og udstiller deres køretøjer - med nogle af dem til salg.

250 biler under tag

I København er konceptet anderledes. Men de rå og rustikke rammer skaber på samme måde som i Tyskland en dramatisk og tidstypisk kulisse til 250 biler, der står under de hvælvede tage. Det er et oplagt sted til en udflugt for bilnørder og petrolheads, som kan kigge på mange af de firehjulede koryfæer.

Udgangspunktet er, at man leje garageplads til sin klassiker eller veteranbil, mens en bilforhandler af klassiske biler også bruger hallerne, der så er åbne på bestemte tidspunkter.

Det er bilmanden, Hans Bo, som er initiativtager til Copenhagen Classic Garage og bilforhandleren med firmaet, Copenhagen Classic. Han søsatte også for nogle år siden de meget besøgte sommertræf, Toldboden Copen­hagen Classic.

Hans Bo tog de første skridt til bilkonceptet med Ballerup Auto garage i 2012, i en nedlagt medicinalfabrik, og flyttede året efter til et nedlagt cigaretlager i Søborg, som havde tilhørt Skandinavisk Tobaks, mens navnet blev Copenhagen Classic Garage.

Fra efteråret 2015 har adressen været lokalerne på Sydmarken i Søborg, hvor der er flyttet mange ton jern for at give plads til bilerne.

Ud over køb og salg er det også meningen, at der skal være aktiviteter og arrangementer omkring køretøjerne, lige som klubber og entusiaster skal kunne leje sig eller bruge værkstedsfaciliteterne.

- Folk skal møde hinanden omkring de klassiske biler. Det er konceptet. Jeg lytter med, og hvis jeg kan komme med positivt input er det godt, siger Hans Bo.

De sidste par år er der også kommet lignende steder med Autogalleriet i Herning og Autogalleriet i Aarhus. Her er det klubber, der står bag.

Af de 250 biler er de 150 opmagasinerede for ejere, mens resten er salgsbiler.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.