Klemt fast under arbejdstog

Skinnearbejder brækkede en arm og fik lettere kvæstelser i hovedet.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Arbejdstilsynet besigtigede stedet, hvor den 24-årige arbejder torsdag blev fastklemt. Foto: Henrik Louis Simonsen

BRØNDERSLEV:En 24-årig tysk arbejder blev torsdag ved 10.30 tiden kvæstet, da han kom i klemme under et arbejdstog, der lægger jernbanesveller ud, mens han arbejdede på skinnearbejdet på jernbanen i Vendsyssel.

Ulykken skete, da en svelle satte sig i klemme under toget. Den 24-årige forsøgte at få svellen frigjort, men endte med at blive klemt fast under arbejdstoget.

Manden brækkede en arm og fik lettere kvæstelser i hovedet, hvilket situationen taget i betragtning var forholdsvis billigt sluppet.

- Det kunne være gået frygtelig galt, siger beredskabsinspektør Torben Karstenskov fra Beredskabet i Brønderslev Kommune.

Ulykken skete ved jernbanebroen ved Tolstrupvej, hvorfor Falck var nødt til at køre ind over Brønderslev Golfklubs bane for at komme ud til ulykkesstedet.

Arbejdstilsynet undersøger

Arbejdstilsynet skal nu undersøge, om sikkerhedsreglerne var overholdt, da en 24-årig tysk mand i formiddag blev klemt fast under et arbejdstog ved Brønderslev. Arbejdsulykken skete ved halv-ellevetiden i formiddag, da manden var ved at reparere en maskine, der bruges til at nedlægge sveller på jernbanen i Vendsyssel.

Han fik en arm i klemme, og brækkede formentlig armen, og han klagede også over smerter i hovedet. Den kvæstede tyske arbejder blev bragt til sygehus.