Klim får landets største vindmøllepark

22 vindmøller skal forsyne 58.000 husstanden med strøm

Den nuværende vindmøllepark ved Klim Fjordholme. Arkivfoto: Martin Damgård

Den nuværende vindmøllepark ved Klim Fjordholme. Arkivfoto: Martin Damgård

KLIM:Vattenfall Vindkraft skal forny Klim Fjordholme Vindmøllepark i Nordjylland. Der skal samlet opføres 22 vindmøller, der årligt kan forsyne 58.000 husstande med strøm fra 2015.

Vattenfall Vindkraft har fået grønt lys til at nedtage de 35 gamle vindmøller på Klim Fjordholme i Nordjylland og erstatte dem med 22 nye og større vindmøller, hvoraf den ene mølle bliver ejet af Klim Vindenergi.

I december 2012 udløb indsigelsesfristen for lokalplanen uden protester, og dermed kan Vattenfall Vindkraft gå i gang med at etablere den hidtil største danske vindmøllepark på land.

God dialog om projektet

Forud for den endelige tilladelse er gået flere år med grundige forberedelser, undersøgelser og ikke mindst en tæt og god dialog med Jammerbugt Kommune, lodsejerne og borgerne i området, fortæller projektleder Maren Andersen fra Vattenfall Vindkraft.

- Vi har brugt rigtig meget tid og mange penge på at få eksperter til at vurdere påvirkningen af miljø og mennesker, når de gamle vindmøller skal erstattes med nye og meget større turbiner. Men vi har også haft et fortræffeligt samarbejde med Jammerbugt kommune, siger projektleder Maren Andersen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.