Kloakering har kostet på bundlinjen

Hos Dagli´Brugsen i Birkelse er der glæde over, at arbejdet er overstået

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BIRKELSE:Tre år med opgravninger af Gl. Landevej i Birkelse på grund af kloakering, har sat sine spor ikke mindst på bundlinjen hos Dagli´Brugsen på Gl. Landevej.

Nu er arbejdet overstået, og hverdagen med asfalteret vej og pæne, lige fortove er så småt ved at vende tilbage til den lille by.

Hos Dagli´Brugsen i Birkelse drager uddeler Jens Nøhr et lettelsens suk.

For selvom han har oplevet, at samarbejdet med både Jammerbugt Kommune og de firmaer, der har stået for kloakeringsarbejdet har fungeret, så kan han se en omsætningsnedgang på mellem 20 og 25 procent, fortæller han.

- Det har betydet, at vi har været nødt til at udsætte nogle investeringer, ligesom vi har sagt farvel til en fuldtidsmedarbejder, siger han.

Kunderne har nemlig valgt andre steder at handle, mens arbejdet har stået på.

- Vi har jo helt konkret kunne se, at når der var pauser i arbejdet mellem december og april, så kom kunderne tilbage, mens de fravalgte at køre en omvej rundt om byen for at komme ind og handle hos os eller tanke benzin, mens der blev arbejdet, siger han.

Kunderne er tilbage

Han har ikke noget egentligt bud på, hvornår bundlinjen er tilbage på et niveau som før kloakeringen.

- Med i regnestykket er jo også den nye lukkelov, der trådte i kraft, da kloakeringsarbejdet startede, men et bud er vel, at der går et års tid, inden nøgletallene igen er status quo, siger uddeleren.

Han kan dog konstatere, at kunderne er på vej tilbage, og det glæder ham.

- Sådan en by som Birkelse er jo ikke noget, hvis der ikke er et sted, hvor folk kan handle. Og faktisk er det sådan, at hvis hver af vores kunder lægger bare 10 kroner mere om måneden i gennemsnit, så vil det betyde 1,3 millioner på bundlinjen, siger han.

Nu er varelageret tilbage i den samme standard som før, fortæller uddeleren.

- Noget af det sværeste har været at holde et frisk varelager, når antallet af kunder falder. Nu er kunderne tilbage, og det er varerne på hylderne også. Jo, det er rart, vi er ude på den anden side, fastslår han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.