Klubber går nye veje

Seks foreninger får støtte til udviklingsprojekter, bla. til kinesisk træner

BRØNDERSLEV-DRONNINGLUND:Seks foreninger har fået tilsagn om støtte til udviklingsprojekter. Det er Ørsø Judoklub, Brønderslev Idrætsforening, Brønderslev IF håndboldafdelingen, Brønderslev IF bordtennisafdelingen, Dronninglund Fodbold og Fremad Eagles, bordhockey.

- Det er godt, at man tænker nyt og ser, om der er ting, vi kan gøre anderledes for eventuelt at få fat på nogle andre grupper end dem, der kommer i forvejen. Det er altid godt, når man får rystet posen lidt og kommer til at tænke i andre baner, så kan der godt ske udvikling, siger formand for fritids- og kulturudvalget, Eskild Sloth Andersen (S).

Gode projekter

Pengene kommer fra en udviklingspulje, som er kommet i forbindelse med en revision af folkeoplysningsloven, hvor det blev bestemt, at man skal afsætte en del af de midler, man giver til foreningerne, til en udviklingspulje.

Der er 50.000 kroner i puljen i Brønderslev Kommune, men der var ansøgninger for godt de dobbelte, 102.000 kroner.
- Vi har sagt, at vi synes det er nogle gode projekter, som vores foreninger vil sætte i gang. Vi vil anbefale, at vi støtter med 102.000 kroner, og så går det ud over aktivitetstilskuddet med et meget lille beløb. Det oversender vi til Idrætssamvirket, og siger de ja til det, bliver det 102.000 kroner, og ellers bliver det kun det halve, siger Eskild Sloth Andersen.

Kinesisk træner

Projekterne fokuserer på forskellige ting. Ørsø Judoklub vil lave en særlig afdeling for de unge, BI bordtennis vil ansætte en kinesisk træner, Dronninglund Fodbold vil uddanne 8.-10 klasses elever til ledere og trænere, og Fremad Eagles vil give gratis kontingent i et år til unge fra Skolegades Skole.

BI vil gøre en indsats for at fastholde unge medlemmer samtidig med at man styrker deres skolegang med en lektie/netcafé, og BI håndbold vil gøre en indsats for at fastholde 12 til 18-årige i aktiviteter.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
40.000 kunder uden strøm - beboere hørte stort brag
Luk