EMNER

Klumpfisken Anton er død

Nordsøen Oceanarium i Hirtshals mister endnu en klumpfisk

Anton, da han stadig var i live.Foto: Nordsøen Oceanarium

Anton, da han stadig var i live.Foto: Nordsøen Oceanarium

HIRTSHALS:De er store, men skrøbelige. Endnu engang har Nordsøen Oceanarium i Hirtshals måtte sige farvel til en af de populære klumpfisk. Denne gang er det Anton, som kom fra et akvarium i Barcelona i 2007.

Efter fem år i Hirtshals trivedes Anton ikke længere og personalet besluttede, at det ville være bedst at aflive ham.
- Det er ikke længere forsvarligt, at holde den store klumpfisk i vores akvarium, siger biolog Henrik Flintegård far Nordsøen Oceanarium.

Deprimeret fisk

Den ca. 200 kilo tunge klumpfisk har igennem længere tid haft en atypisk adfærd, hvor den flere gange har klemt sig fast mellem de store sten i akvariet, ligesom den har mistet appetitten. De fem år i akvariet har også givet Anton nogle grimme slidmærker på kroppen og på finnerne.

- Den viser mange tegn på mistrivsel og det ville være i strid med vores dyreetiske normer, at forsøge at holde den i live, siger biologen.

Klumpfisken er noget særligt

Tabet af klumpfisken er lidt større end, når det drejer som om en torsk eller sild, da klumpfisken næsten er blevet oceanariets varemærke.

- Personalet og for den sags skyld også vores gæster har gennem årene fået et næsten personligt forhold til Anton og det rører da lidt ved nogle følelser, at skille sig af med den store fisk, siger henrik Flintegård.
Anton er den fjerde klumpfisk, som Nordsøen Oceanarium har mistet. Der er dog stadig tre klumpfisk tilbage i Nordsøen Oceanarium, som ser ud til at trives; Andrea, Hamlet og Erik Motor.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.