Knud blev fejret

Familie og venner lykønskede Knud Sørensen på den store dag

10
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NYKØBING:- Billeder og ord er simpelthen synonym med ham, sagde formanden for Morsø Kunstforening, Niels Otto Degn, da forfatter Knud Sørensen lørdag fejrede sin 90 års fødselsdag med familie og nære venner i kunstforeningens lokaler på Holmen. 39 var inviteret, så det var en sluttet kreds, der kom for at lykønske fødselaren.

- Det skal bare være en hyggelig og afslappet dag, sagde Niels Otto Degn, inden han bød velkommen.

Knus Sørensens forfatterskab omfatter både lyrik, prosa, biografier og hørespil. Temaet er den danske provins, hvor han skildrer omlægninger i landbruget, nedlæggelsen af gårde og de vanskelige forhold for de tilbageværende. Oftest er beretningerne stilfærdige og begivenhederne taler for sig selv. Mette Murmand Sørensen, som er svigerdatter til Knud Sørensen har læst det meste af det, Knud har skrevet. Favoritten er dog ikke en skildring om livet på landet. Det er et kærlighedsdigt.

- Det er et kærlighedsdigt om min svigermor, hvor hun sidder i haven og deler et æble. Det er nok det eneste kærlighedsdigt, han har lavet, men jeg bliver ufattelig rørt, når jeg læser det, sagde Mette Murmand Sørensen.

Tove Bak og Bente Ravn har heller ikke svært ved at nævne deres favorit blandt Knuds mange tekster.

- Det må være hans erindringer fra sin barndom. Den er morsom og godt skrevet, og den fortæller meget om hans baggrund, sagde Tove Bak. De beundrer begge Knud Sørensen for hans engagement på Mors.

- Han har opstartet mange kulturelle ting på øen. Ud over hans forfatterskab har han en stor betydning for Mors, sagde Bente Ravn.

Det er ikke kun på Mors, at Knud Sørensen har en stor betydning.

- Han har spillet en stor rolle i Danmarkshistorien, for han har været en fantastisk formidler mellem land og by. Han har gjort, så byboer kan forstå livet på landet, sagde Johannes Riis, som i mere end 20 år har været forlægger for Knud Sørensen.

Knud Sørensen har modtaget mange priser. Senest modtog han NORDJYSKEs kulturpris på 100.000 kr.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.