Købte specialskib via internettet

En kunde fra Forenede Arabiske Emirater har købt fartøj til at lægge kabler og rør kun via e-mails

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HANSTHOLM:Da den første rate af kontraktbeløbet på et par millioner kroner rullede ind på kontoen, vidste Søren Villadsen - ejer af Villadsens Smedie - at kontrakten var god nok, og at han og hans ansatte nu fik travlt.

Inden det skete havde han kommunikeret med en kunde fra emiratet Dubai, som gerne ville købe et specielt aluminiumsfartøj - faktisk en slags pram - til at spule kabler eller rør ned i havbunden ud for landene på den nordøstlige side af den arabiske halvø.

- Den kan spule rør ned med op til 80 centimeter i diameter, fortæller Søren Villadsen, som undervejs fandt ud af, at kunden var ret så vedholdende:

- Vi byggede et fartøj, som minder om og er lidt mindre til en norsk kunde for seks år siden.

Søren Villadsen siger, at den arabiske kunde så fartøjet i aktion og så brugte omkring halvandet år på at finde frem til det sted, hvor den blev bygget.

Den norske ejer ville jo hellere leje sit fartøj ud til kunden i Mellemøsten, end at afsløre stedet, hvor fartøjet var bygget, men en nordmand, som den arabiske kunde kender, boede nabo til en anden nordmand, som kendte den norske kunde, og pludselig en dag fik Søren Villadsen en e-mail fra Dubai. Det ene af syv emirater forenet i det olieproducerende land.

- Jeg fik aldrig tid til at rejse derned, men vi har korresponderet det hele via e-mail, fortæller Søren Villadsen, der forklarer, at når fartøjet er færdigbygget og rigget til med udstyr, bliver det hele skilt ad og placeret i to 40-fods containere. Det var en del af kravet fra kunden.

- Hvis alt går godt, så kan det være, at vi også skal bygge den ”vogn”, som skal spule kablerne eller rørene ned i havbunden.

Udstyret kan spule rørene eller kablerne ned i halvanden meters dybde i havbunden.

Søren Villadsen har i princippet ikke været bekymret for at handle via internettet, og selv den endelige kontrakt er klaret - ikke via nettet - men via kurerfirma.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.