Kørerlærerunion fraråder elever at betale forud

Elever kom i klemme, da køreskole gik konkurs og tog indbetalingerne med sig

Foto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Foto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

HELSINGØR: Formanden for Danmarks Kørelærer-Union René Arnt advarer køreskoleelever mod at betale for en kørekortpakke, inden undervisningen går i gang, skriver Helsingør Dagblad.

- Det er en af unionens store udfordringer, at forbrugerne mere eller mindre blindt betaler forud for en køreskoleuddannelse, uden at have fået nogen som helst garantier for, at varen bliver leveret, siger han i en kommentar til lukningen af Nordsjællands Trafikskole i Helsingør.

Lukningen har betydet, at mange unge mennesker ikke kan få den køreuddannelse, de har betalt for.

- Det er en god idé at se sig om efter køreskoler, der tilbyder á conto-betaling for den lovpligtige kørekortpakke eller kontraktligt sikre sig, at pengene bliver betalt tilbage eller stiller en bankgaranti overfor køreskolen, frem for at indbetale beløbet, hvis køreskolen af en eller anden grund ikke kan gennemføre den lovede undervisning. Men det er heldigvis også den vej, det går blandt vores medlemmer, siger René Arnt til Helsingør Dagblad.

Hvis man oplever, at køreskolen lukker, før man har fået sit kørekort, er der ikke andet at gøre end at rette et civilt søgsmål mod køreskoleindehaveren, hvis ikke man har fået en garanti for, at pengene bliver betalt tilbage.

René Arnt erkender, at sagen fra Helsingør ikke er gavnlig for branchen, men understreger, at det ikke er en historie, der hører hverdagen til blandt unionens cirka 950 medlemmer.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.